25n
25N
25N

Puig defensa el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere d'"aquells partits que l'amenacen"

El 76% de les mesures del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista estan executades o en procés

Puig defensa el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere d'"aquells partits que l'amenacen"
26/04/2019 -

Un dels grans avanços que s’han dut a terme en la lluita contra la violència de gènere, sens dubte, ha sigut el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere, precursor del Pacte d’Estat, que es va formalitzar mesos després. Tots els partits polítics es posicionen a favor de continuar implementant les accions per a erradicar la xacra que suposa el terrorisme masclista en la nostra societat.

Així, durant el debat electoral emés per la televisió pública valenciana À Punt, el President de la Generalitat i candidat del PSPV per a revalidar càrrec, Ximo Puig, no va dubtar a posar l’accent en tot l’aconseguit en matèria de lluita contra la violència de gènere per a evitar tornar arrere. “La vicepresidenta, Mónica Oltra va liderar un Pacte contra la Violència Masclista del qual ja està en marxa més de la meitat de les mesures pactades per a acabar amb el terrorisme masclista i protegir a les víctimes. Ara, és moment d’anar en contra d’aquells partits que amenacen de trencar tot el que s’ha aconseguit”.

Una referència al partit d’ultradreta Vox que, en el seu programa electoral, porta per bandera la “derogació de la llei de violència de gènere” per a substituir-la per una “llei de violència intrafamiliar”, així com “la supressió d’organismes feministes radicals subvencionats” i promoure la “persecució efectiva de denúncies falses” relacionades amb la violència de gènere.

El Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista es constituïa per a donar solució al conflicte polític i social que suposa el terrorisme masclista, traient-lo de l'”agenda partidista”, i posar en marxa accions que treballen en la mateixa línia que va aconseguir acabar amb “el terrorisme d’ETA”. Així, la candidata de Compromís al Consell i actual vicepresidenta, Mónica Oltra, també va aprofitar per a assegurar que “continuarem desenvolupant tots els recursos necessaris” per a evitar que més dones siguen assassinades en mans de les seues parelles o exparelles.

En l’actualitat, el 76% de les mesures plantejades en eixe pacte estan executades o en execució, quan es compleix una poc més d’un any de la seua signatura, gràcies també al compromís del Govern del Botànic, que ha augmentat el pressupost per a aquesta fi, passant dels 12,8 milions d’euros en 2018 als 19,1 milions d’euros en 2019.

Les línies estratègiques en les quals s’està treballant són: garantir una societat lliure i segura contra la violència de gènere; feminitzar a la societat; coordinar el treball en xarxa per a l’atenció de dones víctimes de violència masclista i dels seus fills i filles; la sociabilització perquè aquest tipus de violència siga concebut com un conflicte polític; i la dotació d’un pressupost estable a les mesures per a poder desenvolupar i implementar els objectius consensuats.

No obstant això, encara queda molt per fer. Per això, Ximo Puig va anunciar el compromís del govern valencià per continuar treballant i invertint recursos en la lluita contra la violència de gènere, però també a començar una nova legislatura que centre els seus esforços a aconseguir “una igualtat real entre homes i dones que, desgraciadament, encara no s’ha aconseguit”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + divuit =

museo prehistoria
museo prehistoria