25n
25N
25N

Puig defensa l''absoluta' vigència del sindicalisme front els reptes actuals del mercat laboral

Puig defensa l''absoluta' vigència del sindicalisme front els reptes actuals del mercat laboral
12/06/2018 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat la “vigència absoluta del sindicalisme” front els reptes de l’actual mercat laboral. Així, Puig ha assenyalat que continuen existint “les arrels de les quals naix la necessitat que hi haja una unió dels treballadors per tal de superar las dificultats”.

En aquest sentit, el cap de l’Executiu valencià ha indicat que molts dels reptes actuals “tenen a vore amb la globalització”, alhora que ha expressat la seua preocupació per la problemàtica de la precarietat en un món “amb relacions laborals més difuses”.

Així s’ha manifestat el cap del Consell a la celebració del 30 aniversari d’UGT-PV a Castelló, on ha destacat, no sols el treball sindical en defensa dels drets dels treballadors, sinó també la seua aportació durant la creació de l’autogovern.

A l’acte, al qual també han participat els secretaris generals de d’UGT, Pepe Álvarez i de d’UGT-PV, Ismael Sáez, el president ha recordat que els drets socials de l’actualitat han estat aconseguits gràcies a un moviment sindical progressista que, ha explicat, “ha anat avançant des del reformisme”.

En aquest sentit, Puig ha destacat fites com la jornada semanal de 40 hores, la seguretat social, les pensions o el sistema públic de salut i educació, que, segons ha expressat, no haurien sigut possibles sense la lluita sindical i política.

Per altra banda, Puig s’ha referit als indicadors que assenyalen una recuperació econòmica, però, al mateix temps, ha alertat que la recuperació ha d’arribar a tots els ciutadans. Per això, Puig ha reclamat “interlocució” dins del diàleg social per tal d’aconseguir “un equilibri entre els empresaris i els treballadors”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + disset =

CCCC
torrent