25n
25N
25N

Puig mostra el seu suport a l'alcaldessa de Castelló després de les amenaces rebudes en el compte hackejada de l'UJI

La universitat posa en marxa un nou compte oficial i està a l’espera que Twitter transferisca el nombre de seguidors

Puig mostra el seu suport a l'alcaldessa de Castelló després de les amenaces rebudes en el compte hackejada de l'UJI
15/10/2019 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha mostrat aquest dimarts tot el seu “suport i afecte” a l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, després dels insults i amenaces de mort que ha rebut en el compte oficial de Twitter de la Universitat Jaume I (UJI) que aquest dilluns va patir un ‘hackejo’.

Així, en el seu compte de Twitter, Puig, que assegura que Marco és “la millor alcaldessa de Castelló, indica: “Som una societat tolerant que rebutja els fanatismes. Ací les posicions sectàries i els violents no tenen cabuda. Continuarem treballant per una societat inclusiva i oberta”.

El grup socialista va avançar aquest dilluns que ja s’havien posat els fets en coneixement de la Policia Nacional perquè s’investigue el cas i es determinen les responsabilitats legals oportunes, alguna cosa que també ha fet aquest mateix dimarts la Secretaria General de l’UJI.

Des de la institució acadèmica s’ha informat que ja s’ha tancat el compte hackejada i, paral·lelament, a les 22.30 hores del dilluns, gràcies al Centre Nacional de Ciberseguretat, es va posar en marxa un nou compte oficial amb el nom original.

D’aquesta forma, l’UJI ha aconseguit recuperar el control del seu compte, encara que està a l’espera que Twitter transferisca el contingut històric i els seguidors -15.000- al nou compte oficial, ja que s’han quedat en la hackejada.

El hackeo es va produir a partir de les 19.30 hores d’aquest dilluns, segons va explicar la institució acadèmica. Des del perfil, es va publicar un tuit amb la foto de l’alcaldessa Amparo Marco i el missatge: “Si algú es troba amb aquesta espècie pel carrer, animem que la mateu. Ha causat molt de mal i amb un simple tret es pot solucionar”.

Altres publicacions incloïen diversos insults i amenaces com “et matarem a “machetazos” i “camina’t amb cura, tinc totes les teues dades. Si segueixes així de corrupta, els publicaré”.

Els hackers van canviar el nom de @UJIuniversitat a @UJIniversitat_, a la qual van associar nous correus i telèfons que van impedir a la institució recuperar el compte de manera automàtica.

La mateixa Amparo Marco va agrair “les mostres de suport i preocupació” que li van arribar “al llarg de la vesprada per part de diferents representants polítics”. “Els fets ja s’han posat en coneixement de la Policia i ara només queda esperar que es depuren les responsabilitats legals oportunes”, va assenyalar.

Sobre aquest tema, va manifestar que “és lamentable i preocupant que es produïsquen aquest tipus d’actes intimidatoris que només busquen generar por i inseguretat i que són absolutament condemnables es dirigisquen a qui es dirigisquen”.

“Les discrepàncies polítiques han de vehicular-se per altres vies, lluny de l’odi i les amenaces. Hem de reflexionar sobre la necessitat de generar debats assossegats i respectuosos en l’àmbit polític que no donen ales a la desraó”, va defensar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 6 =