25n
25N
25N

Puig està "convençut" que el nou finançament arribarà la pròxima legislatura

Puig està "convençut" que el nou finançament arribarà la pròxima legislatura
03/10/2019 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, s’ha mostrat “absolutament convençut” que “el canvi de model de finançament arribarà segur” la pròxima legislatura, després que el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, es comprometera anit en un acte de partit a executar-lo en els pròxims quatre anys.

Preguntat sobre eixe anunci i si considera que pot donar-se la sensació que s’allarga el termini per a escometre la reforma, ha indicat que entén que es realitzarà al llarg de la pròxima legislatura. “No esperarem quatre anys“.

Segons ha ressaltat, serà “inflexible” en aquesta qüestió i en la nova legislatura que nasca del 10N serà “una prioritat en l’agenda” política “segur”. “És imprescindible perquè no hi haurà una consolidació, un bon funcionament de l’Estat del Benestar, sense un finançament just”, ha agregat.

Respecte a l’actualització dels lliuraments a compte a les comunitats abans del 10 de novembre, que el mateix Sánchez va anunciar també en l’acte a València, ha indicat que està també segur que es complirà, igual que la transferència del FLA extraordinari, sobre el qual ha avançat que “la presa de decisions es pot començar a originar hui”.

Amb tot això, ha prosseguit, es garantirà fins a final d’any la liquiditat, evitant que hi haja empreses que “hagen de tancar com en el passat”.

“Hem aconseguit salvar la conjuntura, això no té a veure amb l’estructural, que és el canvi del model de finançament”, ha incidit, perquè eixos lliuraments a compte i el FLA garanteixen suficiència en la liquiditat “perquè no hi haja embós en els pagaments” i la reforma del finançament i el deute són “irrenunciables”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 17 =