caixa popular

Puig constata la recuperació de la confiança dels inversors estrangers a la Comunitat Valenciana

Puig constata la recuperació de la confiança dels inversors estrangers a la Comunitat Valenciana
10/09/2017 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha constatat, després del seu retorn del viatge a Berlín, la recuperació de la confiança exterior a la Comunitat Valenciana, considerada per les empreses estrangeres com “un dels millors territoris per a invertir”.

La restauració de la confiança en les institucions valencianes “per part de tots els actors i en tots els àmbits” era precisament un dels principals objectius tant de la delegació desplaçada fins a Alemanya, com del propi govern de la Generalitat.

Durant la seua estada a Berlín, Puig va mantenir diverses trobades amb directius de l’empresa Thyssenkrupp Steel Europe AG, i ha destacat que les inversions que tant aquesta companyia com Crown tenen previstes a la Comunitat Valenciana “apunten un camí de fiabilitat amb les institucions valencianes”.

El cap de l’Executiu valencià ha valorat de forma molt positiva aquestes trobades, que ha assegurat que ajuden a “alçar la hipoteca reputacional”. “La interlocució ens assegura un millor posicionament en un moment de gran competitivitat en el qual és realment necessari tenir la millor reputació”, ha assegurat sobre aquest tema.

Bundesrat d’Alemanya

Quant a la reunió amb el director adjunt del Bundesrat d’Alemanya, Georg Kleeman, Ximo Puig ha declarat que va girar al voltant del sistema de finançament federal alemany, un model que, segons el president, resulta d’especial interés a l’hora de “cercar solucions a la crisi territorial espanyola”. A més, també ha explicat que resulten “interessants” els mecanismes de compensació amb els quals explica Alemanya per al finançament autonòmic.

El cap del Consell ha lamentat que a Espanya no existisquen instruments de cooperació federal com els que té Alemanya i ha assegurat que la millor opció per a solucionar el “problema territorial” és caminar cap al federalisme, ja que garanteix “la igualtat entre els ciutadans i la singularitat entre els territoris”.

En aquest sentit, Puig ha insistit que aquest problema territorial no afecta solament a Catalunya, sinó que també té conseqüències sobre el finançament autonòmic i, per tant, sobre “la igualtat i l’equitat dels espanyols”. “Els valencians volem tenir les mateixes capacitats de desenvolupament que la resta pel nostre esforç”, ha declarat.

Debat de Política General

El finançament autonòmic i la recuperació de la confiança exterior seran dos dels eixos principals de la intervenció del cap del Consell en el pròxim debat de Política General, que tindrà lloc la setmana que ve.

En aquesta línia, el president ha recordat que durant els seus dos anys de gestió, el Govern ha recuperat “una part important” de la confiança perduda, com demostren el seu últim viatge a Alemanya o la normalització de les relacions amb les institucions europees.

No obstant això, ha subratllat la necessitat de continuar treballant per a alçar la “hipoteca reputacional” i tenir més “garanties de futur, treball i benestar”. “Hem d’anar molt més enllà”, ha insistit.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + 6 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris