25n
25N
25N

Puig destaca que l'aliança entre la Generaliat i ajuntaments ha permès que s'atenga el 80% de les reivindicacions en Rodalies

El cap del Consell ha apuntat que, amb l’execució del Pla de Rodalies, “es revertirà en gran part el dèficit inversor a la Comunitat Valenciana”

Puig destaca que l'aliança entre la Generaliat i ajuntaments ha permès que s'atenga el 80% de les reivindicacions en Rodalies
18/12/2017 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la coordinació i el treball conjunt dels diferents municipis de la Comunitat Valenciana i la Generalitat ha aconseguit una resposta positiva per part del Ministeri de Foment al 80% de les reivindicacions de l’Agenda Valenciana d’Infraestructures, plantejades pel Consell a aquest departament en 2016.

Puig ha assistit a la presentació del Pla d’Actuació de Nuclis de Rodalies per part del ministre de Foment, Íñigo de la Serna, en les instal·lacions d’ADIF en el Complex Ferroviari de València-Font de Sant Luis.

Segons el responsable de l’executiu autonòmic, amb aquest pla “es revertirà en gran part el dèficit inversor a la Comunitat Valenciana”, ja que es dedicaran 1.000 milions d’euros a actualització d’infraestructures i de material rodant en els nuclis de Rodalies de València-Castelló i Alacant-Múrcia, inversió qualificada pel president com un “exercici de reparació”.

A més, Puig ha assenyalat que l’engegada d’aquestes actuacions en el període 2017-2025 inclou algunes reivindicacions històriques de la Comunitat Valenciana.

Entre aquestes, destaquen els nous serveis ferroviaris de Rodalies entre Castelló i Vinaròs, així com entre Alacant i Villena; la prolongació de la línia corresponent al tren de la costa en el tram Gandia-Oliva, primera fase del projecte que connectarà també Dénia i Alacant; o la connexió Alacant-Aeroport-Elx.

El president també s’ha referit a la construcció de la infraestructura en el trajecte L’Alcúdia-Moixent, l’electrificació del tram Sagunt-Caudiel, la renovació de la via en el tram Xàtiva-Alcoi i la duplicació de la via de Sant Isidre-Utiel.

“Quan parlem de Rodalies parlem de la vida de milers de ciutadans cada dia”, ha apuntat Puig, que ha recordat que en els nuclis de la Comunitat prop de 65.000 persones usen aquest mitjà de transport diàriament.

Ha afegit que “la voluntat de la Generalitat serà sempre avançar junts, coordinats, invertir en allò que siga eficient per a la mobilitat dels ciutadans i per a l’economia”.

En aquest sentit, el president ha assenyalat que “és fonamental que les infraestructures, que van molt més enllà d’una legislatura, estiguen fonamentalment acordades i compartides”.

Així, Puig ha qualificat el pla de Foment com un “bon símptoma de l’articulació institucional de l’Estat”, i ha valorat positivament l'”espai de lleialtat institucional i diàleg” establit entre la Generalitat i el Govern central per a aquestes millores, alguna cosa que també ha destacat el ministre Íñigo de la Serna.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + 3 =

bombers
CCCC
bombers
Valencia activa