25n
25N
25N

Puig creu que és "bastant ridícul" polemitzar sobre qui donarà explicacions davant Les Corts sobre les possibles retallades

Puig creu que és "bastant ridícul" polemitzar sobre qui donarà explicacions davant Les Corts sobre les possibles retallades
02/10/2019 -

El ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig, ha qualificat de “debat bastant ridícul” que es polemitze sobre si hauria de ser ell qui responguera davant Les Corts sobre la situació financera de la Comunitat i les possibles retallades i no el conseller d’Hisenda, Vicent Soler. Encara així, ha anunciat que compareixerà “en una setmana” i podrà “donar explicacions”.

Puig ha recalcat, no obstant això, que és el Consell qui decideix qui dóna explicacions “a cada moment” i ha assenyalat que ell mateix acudirà a les Corts “dins d’una setmana”, encara que el responsable d’Hisenda és el conseller. “Si donarem explicacions i ara es genera una altra discussió, em sembla que no es vol saber realment el que ha passat”, ha considerat.

A preguntes dels mitjans a Alacant referent a la polèmica, Puig ha sostingut que “el que ha passat és que l’aliança entre els independentistes i les dretes ha fet possible la destrucció del millor pressupost possible que hi havia per a la Comunitat Valenciana en dècades”, en al·lusió als Pressupostos Generals de l’Estat.

En aqueix sentit, ha exigit que l’oposició “assumisca la seua responsabilitat” i “no els qui intentem que hi haguera un projecte de pressupostos que beneficiara als valencians”.

MODEL BASC

Així mateix, preguntat sobre el model de finançament basc i navarrés i el seu possible trasllat a la Comunitat Valenciana, Ximo Puig ha al·legat que el sistema que es defensa des del Consell és el de la “igualtat entre ciutadans i singularitat entre territoris”.

“Entenem la singularitat, però el que no es pot és acabar generant una desigualtat i una discriminació objectiva”, ha dit i ha sostingut que el seu model és el que atenga “el principi bàsic: la igualtat entre ciutadans”, sense que puguen donant-se “diferències de tracte” que ara, al seu judici, existeixen dins d’Espanya.

Qüestionat sobre si es podria traslladar a la Comunitat Valenciana el model basc i navarrés, Puig ha insistit que el que es planteja és “la igualtat” dins del sistema comú.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 2 =