caixa popular

Puig assegura que el nou centre cultural de Bombes Gens forma part del futur dels barris de Marxalenes i Benicalap

El President ha assistit a la inauguració del Bombes Gens Centre d’Art, un espai en el qual convergiran la solidaritat, l’art i la recerca

Puig assegura que el nou centre cultural de Bombes Gens forma part del futur dels barris de Marxalenes i Benicalap
10/07/2017 -

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que el nou centre cultural que se situarà en les instal·lacions de l’antiga fàbrica de Bombas Gens, situada a l’avinguda Burjassot, suposa “una fita en la recuperació patrimonial” de la societat valenciana.

Es tracta d’un espai que, com ha assenyalat també, forma part del futur dels barris de Marxalenes i Benicalap, a la ciutat de València, ja que moltes persones “tornaran a lligar les seues històries de vida a Bombas Gens”.

El cap del Consell ha participat en l’acte d’inauguració del Bombes Gens Centre d’Art, impulsat per la fundació Per Amor a l’Art, a la qual també han assistit els consellers d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo.

Puig ha expressat la seua satisfacció perque aquest “magnífic” espai, seu de l’antiga fàbrica Bombas Gens, “s’haja convertit en un centre social, d’art i de recerca”. “La cultura és l’expressió de la nostra humanitat, i l’art és l’expressió viva de la realitat social”, ha indicat sobre aquest tema.

El President també ha destacat que, a més del centre cultural, les instal·lacions de Bombas Gens albergaran un centre de dia per a xiquets i xiquetes de la zona que es troben en risc d’exclusió social, així com un centre de recerca de malalties rares.

“És una fita pels qui creiem que la cultura, l’autèntica cultura, discorre pel mateix camí que la solidaritat”, ha asseverat Puig, al mateix temps que ha agraït als impulsors del projecte Bombas Gens Centre d’Art la seua tasca per a la rehabilitació de l’edifici.

El President ha desitjat ‘bon viatje, bona mar i vela nova’, en paraules d’Ovidi Montllor. I ha volgut citar el ‘Veles e vents han mos desigs complir faent camins dubtosos per la mar ‘ d’Ausiàs March per expressar com “la cerca dubtosa i constant dels vells valors del civisme i la Il·lustració és el que, segur, ens ajudarà a entendre què està dins de l’ànima d’aquest gran projecte”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × un =

viva gym canovas
exposicion caps tallats