25n
25N
25N

Puig assegura que la "immensa majoria" de residències compleixen el reglament i nega casos d'abandó

Puig assegura que la "immensa majoria" de residències compleixen el reglament i nega casos d'abandó
24/03/2020 -

El ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimarts que la “immensa majoria” de les resid√®ncies de majors de la Comunitat Valenciana, tant les p√ļbliques com les privades, compleixen el reglament davant la pand√®mia del coronavirus. “Si alg√ļ li ho ha saltat en un moment determinat, arribarem fins al final de les conseq√ľ√®ncies”, ha asseverat.

Puig ha posat l’accent que el Consell no t√© const√†ncia “en absolut” de casos d’ancians morts per Covid-19 i en estat d’aband√≥ en resid√®ncies de la Comunitat. Tamb√© ha destacat que la vicepresidenta i consellera de Pol√≠tiques Inclusives, M√≥nica Oltra, est√† “en contacte permanent” amb el sector i prenent les mesures adequades.

“Les persones majors s√≥n fonamentals per a entendre la vida d’una comunitat i un pa√≠s. Si alg√ļ es mereix el m√†xim respecte √©s qui ha estat tota la vida treballant; es mereixen un final digne en una resid√®ncia. Per tant, m√†xim sentit de la responsabilitat en aquests moments”, ha reivindicat en roda de premsa despr√©s de reunir-se amb el president de la regi√≥ italiana d’Em√≠lia-Romagna, Stefano Bonaccini.

Sota aquest prisma, Puig ha defensat l’actuaci√≥ que es duu a terme en les resid√®ncies, a partir d’una resoluci√≥ comuna i de la inspecci√≥ per part de la Conselleria de Sanitat. “Vull defensar l’honradesa del sistema p√ļblic i privat de les resid√®ncies”, ha asseverat, lamentant que es puga crear un “caldo de cultiu” que hi ha una situaci√≥ de desprotecci√≥.

S’ha comprom√©s aix√≠ a “protegir m√©s” als usuaris i treballadors d’aquests centres de majors i a atendre les dificultats que tenen les empreses que les gestionen per a aconseguir material: “Assumirem aquesta situaci√≥ des de la m√†xima responsabilitat”.

M√©s enll√† de les resid√®ncies, Puig ha garantit que Sanitat est√† accelerant el proc√©s per a atendre les consultes telef√≤niques relacionades amb el coronavirus, reconeixent “un bloqueig molt elevat” a pesar que s’atenen 2.000 o 3.000 anomenades al dia, sumades als avisos al 112. “La pressi√≥ √©s molt gran en moments determinats”, ha afirmat sobre si hi ha persones que tenen s√≠mptomes i esperen en cases a ser ateses.

En tot cas, la Generalitat confia que amb l’arribada de m√©s tests r√†pids de Covid-19 a la sanitat valenciana la situaci√≥ puga millorar, en generar ” molt√≠ssima major resposta” que amb les 6.000 unitats disponibles actualment.

CAP TRIOMFALISME

En general, Puig ha tornat a cridar a la prud√®ncia i ha remarcat que “no hi ha cap garantia” en qu√® l’augment de casos haja sigut menor aquest dimarts que la passada jornada, perqu√® “les projeccions estimen que encara creixeran”.

“Cap triomfalisme, no cal abaixar la gu√†rdia en cap cas; estem en el centre de l’emerg√®ncia i hem de mantindre la m√†xima exig√®ncia total”, ha emfatitzat, garantint que tots els malalts tenen i tindran assist√®ncia.

El primer, ha defensat, √©s superar la crisi que afecta de manera directa a totes les fam√≠lies: “Dir-los a tots els que han perdut a un familiar que estem amb ells, encara que no serveix de res perqu√® les paraules sonen sempre buides quan es perd a un ser estimat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − tres =