25n
25N
25N

Puig diu que "per descomptat" donarà explicació de l'operació de l'IVF encara que "només és un intent de tacar" la seua imatge

Puig diu que "per descomptat" donarà explicació de l'operació de l'IVF encara que "només és un intent de tacar" la seua imatge
29/07/2019 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest dilluns que “per descomptat” que donarà explicacions de l’operació de l’IVF sobre el deute del Grup Zeta, a pesar que “no hi ha cap problema” sinó que és un intent del PP i Cs per a “tacar” la imatge del Consell i per a “desviar l’atenció dels gravíssims problemes” d’aquestes formacions.

Puig, en una entrevista en RNE, recollida per Europa Press, li han preguntat si pensa comparéixer en les Corts si li ho demanen per a donar explicacions sobre aquesta operació i sobre aquest tema ha recalcat: “Sí, per descomptat”. No obstant això, ha apuntat que “es tracta d’una qüestió que forma part d’un intent de tacar la imatge del president i del Govern”.

Així, ha recordat que en “totes” les declaracions de béns “des del principi” de la seua vida política i “no com uns altres que no aclareixen on tenen les accions”, ha inclòs que tenia 1% d’accions en un periòdic de Castelló que “sorgeix precisament d’un acomiadament il·legal de la dreta”.

“A partir de llavors es va produir la construcció d’una empresa en la qual vaig participar amb total legalitat com ha dit l’Advocacia de la Generalitat per activa i per passiva”, ha subratllat. Per això, ha insistit que “no hi ha cap problema” sinó que és “un intent del PP i Cs de desviar l’atenció dels seus gravíssims problemes”.

MATEIXA PASSIÓ

D’altra banda, ha assegurat que el Govern del Botànic II té “la mateixa passió” per la Comunitat Valenciana que el primer dia i es “treballarà amb tota la intensitat perquè aquesta siga una legislatura important per als valencians” i ha recalcat que el Consell “sempre ha pensat en l’interés general més enllà dels propis grups que el sustenten”.

No obstant això, ha evidenciat que el Consell està “més consolidat” i “ja no es tracta de reiniciar-ho tot, sinó de consolidar un projecte que ha sigut positiu segons marquen tots els indicadors econòmics i socials”.

Malgrat que aquest avanç ha recalcat que estem “molt lluny d’on hem d’estar” perquè “encara estem 11 punts per davall per càpita, hi ha un problema d’invisibilitat problema i un problema d’infrafinançament gravíssim que fins que no hi haja govern no podem escometre”.

En aqueix sentit, preguntat per les conseqüències que s’hagen de prorrogar els pressupostos de l’exministre popular Cristóbal Montoro per segona vegada si no hi ha govern, Puig ha advertit que estem en “un impàs que acaba provocant un recorregut institucional molt negatiu”.

“Això té un cost que no es veu a curt termini però no tindre un govern ni un pressupost té costos econòmics i socials i sense aquest marc des de per a les Comunitats Autònoms és molt difícil pressupostar ni executar”, ha evidenciat.

Per això, ha apel·lat a “la responsabilitat de tots” perquè “en cascada van caient decisions que acaben en el ciutadà: en la sanitat, educació i serveis socials, que són gestionades per les autonomies”.

Per tant, ha apuntat que el debat sobre el finançament “no és una qüestió identitària, sinó de l’Estat de benestar i quan s’erosiona a les comunitats autònomes s’erosiona a l’Estat del benestar”. “Clar que no tindre un govern té conseqüències”, ha postil·lat.

REQUISIT LINGÜÍSTIC

D’altra banda, ha descartat que en la Comunitat Valenciana existisca “un conflicte amb la llengua” si no que, ha explicat, té dues llengües oficials i els ciutadans tenen el dret de poder expressar-se i relacionar-se amb l’Administració en qualsevol d’elles dues, en valencià i en castellà.

Per això, la llei que es prepara de Funció Pública “vol garantir que els empleats públics tinguen un nivell de valencià i de castellà raonable” per a l’acompliment de les seues funcions. “El raonable és que tinguen uns coneixements bàsics de les dues llengües”, ha evidenciat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − 3 =