25n
25N
25N

Ximo Puig aposta per accelerar les inversions que permeten aprofitar els fons europeus per a afavorir una transició energètica sostenible

El president ha participat en Castelló en l’obertura del ‘II Ecofòrum Comunitat Valenciana

Ximo Puig aposta per accelerar les inversions que permeten aprofitar els fons europeus per a afavorir una transició energètica sostenible
17/11/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha mostrat partidari d’accelerar les inversions que permeten aprofitar els fons europeus per a afavorir una transició energètica sostenible.

El president ha fet aquestes declaracions durant la seua participació en l’obertura del ‘II Ecofòrum Comunitat Valenciana. L’economia circular, clau en la lluita contra el calfament global’.

El responsable del Consell ha assenyalat que “l’Administració no pot ser un coll de botella” que frene inversions, i ha recordat que els tres grans eixos de l’estratègia europea per a la recuperació passen per la digitalització, la sostenibilitat i la resiliència.

Ximo Puig ha afegit que la Generalitat està decidida a tindre un paper actiu en l’agilització de les inversions susceptibles de ser finançades per la UE i ha emmarcat en aquest objectiu la decisió que els projectes que impulse la Generalitat amb càrrec als fons europeus es tramiten per la via d’emergència.

En l’àmbit de la sostenibilitat, el president ha destacat projectes importants com el de la intervenció integral en la gestió d’aigües residuals amb l’objectiu de reutilitzar-les al 100%, per valor de més de 1.000 milions d’euros, o la modernització del sistema de regadiu, així com l’estratègia de l’hidrogen verd, amb “gran impacte a Castelló i en tota la Comunitat Valenciana gràcies al suport de les empreses i sectors que participen en aquest fòrum”.

Tal com ha exposat el cap del Consell, en 2025, les renovables seran ja la primera font global de generació elèctrica, i la Comunitat Valenciana vol ser partícip d’aquest canvi, perquè les energies netes “són una exigència”.

El president, que ha subratllat la rellevància d’establir en aquest àmbit “aliança” entre sector públic i sector privat, ha defensat que “és el moment de situar en l’agenda la sostenibilitat”.

“No podem dir-li al planeta: ‘Torne vosté demà’, ha agregat Puig, qui ha recordat que la necessària “revolució verda” va ser iniciada pels i les joves, la qual cosa constitueix una mostra d’un canvi històric de mentalitat i també un signe d’esperança.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − nou =