Puig anuncia que divendres que ve es coneixerà la primera part de la resta del Consell que mantindrà el mestissatge

Puig anuncia que divendres que ve es coneixerà la primera part de la resta del Consell que mantindrà el mestissatge
18/06/2019 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimarts que divendres que ve es donarà a conéixer la primera part del segon graó del Consell, que mantindrà el mestissatge perquè aquesta legislatura s’ha comprovat que és una fórmula “d’èxit”.

Puig, en una nova edició de les Trobades SER organitzada per Ràdio València, ha recalcat que “en cap moment” va tindre “cap dubte” que arribarien a un acord de Govern amb Compromís i Unides Podem, encara que ha admès que les negociacions han sigut “intenses” i “complexes” perquè “la societat no és uniforme i cal aprendre a gestionar la diversitat”. A més, ha recalcat que “en absolut” ha sentit que la vicepresidenta, Mónica Oltra, li tinguera “rancor” per haver avançat les eleccions.

Sobre aquest tema, ha explicat que en la reunió del pròxim divendres del primer ple del Consell es donarà a conéixer la primera part del segon graó i en les pròximes setmanes se n'”anirà completant”. No obstant açò, ha aclarit que la situació és “diferent” a la de fa quatre anys perquè aleshores “va haver-hi un canvi” i “ara hi ha una base de continuïtat i no és exigible una rapidesa immediata a cobrir tots els llocs”.

En qualsevol cas, ha confirmat que l’organigrama es tancarà des de la fórmula del mestissatge, ara a tres, que s’aplicarà “en funció de la representativitat” i de la cerca d’un govern “àgil”. “És una fórmula que caldria exportar perquè quan un govern de coalició ha fracassat és quan no ha tingut una visió de conjunt”, ha apuntat.

A més, ha afirmat que aquest govern tindrà “els càrrecs necessaris per a gestionar bé” perquè “no hi ha una administració sobredimensionada”. “Galícia, per exemple, té el doble d’assessors que la Generalitat Valenciana”, ha comentat.

Puig ha assenyalat que “en absolut” manté recels amb Oltra per la seua decisió d’avançar les eleccions i encara que va poder generar “discrepàncies” ha afirmat que “en absolut” han entelat la seua “voluntat de servir la poble” ni ha vist “en cap moment” que li tinguera rancor.

“Sempre hem tingut una relació lleial, perquè mai hem pensat en nosaltres mateixos sinó en l’interés general dels valencians”, ha recalcat. Prova d’açò, ha apuntat, és que fa quatre anys ens van augurar que “no ens menjaríem ni els raïms i al final hem arribat a quatre finals d’any perquè hem demostrat solvència en la gestió de la diversitat”.

Puig no ha volgut pronunciar-se per si convocarà un nou avançament electoral si les discrepàncies entre els socis augmenten. “Això és política ficció i tenim massa coses que fer en la política real”, ha recalcat. A més, ha constatant que sempre sorgeixen discrepàncies en un govern, encara que siga monocolor perquè “sempre està Hisenda i els altres departaments”, ha ironitzat, i “davant un problema cal buscar solucions no buscar problemes que generen més problemes”.

A L’OPOSICIÓ: “CAL MIRAR PER L’INTERÉS GENERAL”

D’altra banda, ha mostrat el seu respecte tant a la líder del PP, Isabel Bonig, com al de Cs, Toni Cantó, però ha demanat a l’oposició que “miren encara que siga una estona per l’interés general”. “No tinc mala opinió de ningú, cadascú diu el que considera oportú i després els ciutadans els jutjaran”, ha indicat.

No obstant açò, ha assenyalat que “cadascú ha de triar què model d’oposició vol fer” i “alguns haurien de fer una anàlisi perquè la culpa no sempre la tenen els altres”. “És millor fer-se l’autocrítica, i si els resultats no li han acompanyat, tal vegada seguir amb la radicalitat no és el millor camí”.

Puig ha mostrat la seua preocupació perquè “la lluita per qui lidera l’oposició generant crispació l’acaben pagant els ciutadans” com ha succeït en altres comunitats. “Molta cura –ha advertit–, no es tracta de veure qui la diu més grossa per a guanyar un espai en l’oposició, que té tota la legitimitat, però intentar elevar el to més i més per a liderar-la no sé si és el camí correcte”.

Respecte a Vox, ha subratllat que “respecta tots els votants” però ha anunciat que “combatrà unes idees que ja en el passat van resultar dramàtiques”. Així, ha advertit que el discurs de la síndic de Vox, Ana Vega, “mai s’havia escoltat” abans en les Corts amb “una defensa de la xenofòbia, del menyspreu per la igualtat entre homes i dones i a la nostra llengua i un atac directe a la institució”, ha assenyalat.

“El nostre posicionament no pot estar més lluny. El respecte ho anem a tindre sempre, però no m’imagine un país liderat amb eixes idees. A la Comunitat que estem fent ella sí cap, però a la Comunitat que està plantejant no cabríem ni nosaltres ni moltíssims ciutadans”, ha alertat.

NO DONAR COBERTURA A LES POLÍTIQUES ANTIFEMINISTES

Puig ha recalcat que seguiran treballant a través del Pacte contra la Violència de Gènere amb “tota la societat unida” contra el terrorisme masclista però és “necessari que hi haja un canvi cultural” que combata “la ideologia masclista que segueix present”. Per açò, ha exigit “no donar cobertura a les polítiques antifeministes que donen una certa immunitat als maltractadors”.

D’altra banda, ha destacat que la Comunitat Valenciana “està infinitament millor” que fa quatre anys perquè el Consell, juntament amb la societat, “hem alçat la hipoteca reputacional”. Puig ha subratllat que hi ha “una voluntat inequívoca” de lluitar contra la corrupció i si sorgeixen “males pràctiques” malgrat els mecanismes de prevenció engegats s’actuarà “immediatament”.

Sobre aquest tema, ha explicat que no governaran “mirant cap al passat” però sí que cal comparar amb els anteriors governs perquè ara la Comunitat Valenciana està millor. “Està molt bé?, no, però està millor”, ha postil·lat.

Més informació

mostra viva del mediterraneo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − disset =

movilidad ayto de valencia
cultura als barris 2019
programacion rialto
anna i la maquina del tiempo
alcasser
cultura als barris 2019