25n
25N
25N

Ximo Puig anuncia que s'han adherit al Pla Resistir els 523 ajuntaments previstos i que la Generalitat completarà demà el pagament dels 100 milions d'euros en ajudes

El Pla Resistir compta amb 10 línies d’ajuda per més de 400 milions d’euros per a “preservar totes les empreses viables”

Ximo Puig anuncia que s'han adherit al Pla Resistir els 523 ajuntaments previstos i que la Generalitat completarà demà el pagament dels 100 milions d'euros en ajudes
09/02/2021 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha mostrat la seua queixa respecte a la distribució de recursos.

Per la seua part, la portaveu de Compromís per Elx, Esther Díez, vol aprofitar els Fons Europeus per a continuar assolint el model de municipi verd, innovador i just que garantisca la millor qualitat de vida per a les persones. Per a Díez, és imprescindible abordar la regeneració urbana, assegurar l’accessibilitat en el parc d’habitatges envellit i l’eficiència energètica dels edificis.

“Compromís aposta pels sectors productius il·licitans com és l’economia eco innovadora amb l’ampliació del parc industrial i el foment dels sectors tradicionals del Camp d’Elx, la seua digitalització i l’impuls de l’agricultura ecològica, la promoció del medi rural i els espais naturals il·licitans mitjançant el turisme sostenible i la protecció del patrimoni rural. En termes més concrets, Díez ha assenyalat projectes per a la creació de corredors ecològics en el riu Vinalopó i la via litoral il·licitana, a més de l’impuls de la mobilitat sostenible amb l’ampliació de la xarxa ciclista, reforç del transport col·lectiu i generació d’entorns exclusius per als vianants”.

Pel que fa a Castelló, el portaveu del grup municipal de Compromís, Ignasi Garcia, ha destacat que la construcció d’infraestructures per persones majors i dependents ha de ser una de les prioritats d’inversió dels fons europeus. Mitjançant l’obra pública «hem de garantir este servei fonamental per a les famílies i que és clau per a la conciliació perquè la tendència general ens porta cap a un envelliment de la població i totes i tots tenim o tindrem en un futur pròxim persones majors de les quals ens hem de fer càrrec», ha assegurat el regidor i diputat provincial.

Garcia ha apuntat a la necessitat d’establir vies “de col·laboració entre l’ajuntament i la Conselleria perquè els fons europeus vagen destinar a ampliar també les infraestructures sociosanitàries d’aquest tipus. El portaveu de Compromís per Castelló ha recordat que “calen 2,200 places per a persones majors i 900 només a la ciutat de Castelló”.

Per últim, el portaveu d’Alacant, Natxo Bellido, ha avançat que des de Compromís es proposarà a l’Ajuntament que els Fons Europeus es destinen a projecte com l’espai de Rabassa, antic símbol de l’especulació urbanística com a territori sostenible a través d’un projecte de regeneració ambiental i el disseny d’un centre de referència i investigació sobre l’Aigua, vinculat a la UA i participat per la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Alacant.

A més, es proposarà habilitar un corredor verd i ecològic, lligat a la mobilitat sostenible entre el Saladar d’Aiguamarga i el Clot de Galvany d’Elx. Un projecte que requerirà la participació dels ajuntaments de les dues ciutats i la Generalitat, donat que està inclòs en el PATIVEL, així com un Pla de rehabilitació urbana, basat en rehabilitació de l’habitatge lligat a l’eficiència energètica i accessibilitat i actuacions d’urbanisme tàctic i nous projectes d’eficiència i modernització en la gestió de residus.

Bellido ha aprofitat per a recordar-li a l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, que encara no ha convocat la comissió municipal creada per a definir els projectes de ciutat a presentar des de l’Ajuntament, i ha criticat el doble llenguatge del PP de reclamar per un costat més gestió municipal, i per l’altre, paralitzar les comissions malgrat les demandes i insistència de Compromís.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 5 =