caixa popular

Puig anuncia la creació d'una comissió que redactarà un pla de xoc per a generar un 'cercle de seguretat' i frenar els atropellaments a ciclistes

Puig anuncia la creació d'una comissió que redactarà un pla de xoc per a generar un 'cercle de seguretat' i frenar els atropellaments a ciclistes
16/06/2017 -

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la creació d’una comissió que s’encarregarà de redactar un pla de xoc que tinga, com a objectiu principal, frenar els atropellaments a ciclistes i generar un “cercle de seguretat” per a aquests.

El cap del Consell ha donat a conéixer aquesta iniciativa després de reunir-se amb representants de les administracions públiques i d’entitats socials i esportives implicades en la seguretat viària dels ciclistes, en una trobada que ha qualificat com “extraordinàriament profitosa”.

La comissió, que treballarà en la redacció del pla de xoc durant els pròxims 30 dies, sorgeix per a aconseguir aquest objectiu “d’accidents zero” després dels recents atropellaments a ciclistes que han causat víctimes mortals, no sols a la Comunitat Valenciana, sinó també en altres autonomies. Es tracta, segons ha indicat Puig, de “donar resposta inicialment a la qüestió conjuntural, però, sobretot, a la qüestió estructural”.

Per a aconseguir aquesta comesa, és “fonamental” generar valors de respecte i treballar en la “cultura de la prevenció”, perquè “ací és on radica en gran part el problema”, ha subratllat Puig, qui ha afegit que, amb aquesta comesa, s’incrementaran les mesures de caràcter pedagògic i la comunicació institucional “per a conscienciar el conjunt de la ciutadania d’aquesta situació”.

Amb tot, ha incidit en la necessària responsabilitat “individual i personal” de la ciutadania respecte a això, ja que “és evident que els últims accidents s’han produït a causa de situacions d’irresponsabilitat”. “Qui beu i es droga no pot conduir, no ha de conduir, perquè està alterant les normes de convivència i cal donar-li la resposta que es mereix”, ha sentenciat el cap de l’executiu valencià.

Puig s’ha referit també al canvi de paradigma que ha experimentat l’ús de la bicicleta, que s’ha convertit en “un dels vehicles fonamentals de la mobilitat dels ciutadans”, i és també “un element d’una nova manera d’entendre la vida i la nostra relació amb l’entorn”.

D’altra banda, el president ha celebrat que, a la Comunitat Valenciana, el ciclisme i el triatló compten amb un gran nombre de seguidors associats a les respectives federacions esportives, així com “l’acollida extraordinària” del ciclisme urbà i el seu potencial turístic. “Les ciutats necessiten participar en el combat contra el canvi climàtic i garantir un ús adequat de les bicicletes”, ha indicat.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − 5 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris