25n
25N
25N

Puig anuncia que el Govern dóna llum verda a les exempcions fiscals per a les empreses col·laboradores de la Ocean Race

Puig anuncia que el Govern dóna llum verda a les exempcions fiscals per a les empreses col·laboradores de la Ocean Race
05/05/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell de Ministres ha donat llum verda, aquest dimarts, a les exempcions fiscals per a les empreses col·laboradores de la pròxima edició de la Ocean Race amb la declaració de l’esdeveniment ‘Alacant, Port d’Eixida de la Volta al Món a Ciri’ com a “esdeveniment d’excepcional interés públic”, una decisió que ha considerat una “bona notícia” per a la Comunitat Valenciana.

Puig ha subratllat, en un comunicat, que aquesta declaració obri la porta al fet que es puguen beneficiar d’exempcions fiscals les empreses que col·laboren en la Ocean Race, sota les condicions que estableix el manual de marca que aprova el consorci que regula l’operativa fiscal de l’esdeveniment.

La declaració d’excepcional interés públic s’havia fet fins ara en la Llei de Pressupostos o en la Llei d’Acompanyament i tenia validesa per a tres anys. No obstant això, les pròrrogues dels Pressupostos Generals de l’Estat dels últims exercicis obligava a portar aquesta declaració a una altra figura normativa.

Aquesta decisió aferma la celebració d’un esdeveniment, unit a Alacant des de l’any 2007, i que suposarà un suport a la recuperació del sector turístic.

L’esdeveniment està previst que se celebre l’octubre de 2021, en el que s’espera que siga plena fase de recuperació, i el president ha recordat que l’última edició d”Alacant, port d’eixida’, va suposar un impacte econòmic pròxim als 70 milions d’euros en el PIB de la Comunitat Valenciana i una generació de més de 1.000 ocupacions mesurades en dotze mesos, a més d’una extraordinària projecció mediàtica i promocional per a Alacant.

El Consell, que va renovar el contracte amb l’empresa Ocean Race el desembre de 2018, havia assumit l’obligació d’obtenir un esquema fiscal per a la regata.

La declaració d’extraordinari interés públic permet a les empreses col·laboradores durant tres anys, l’anterior i el posterior a la regata i l’any mateix de la celebració, acollir-se a aqueixes exempcions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × tres =