25n
25N
25N

Puig anuncia que la Generalitat ajudarà al fet que els veïns desallotjats d'Ontinyent tornen a casa quan acabe la DANA

Puig anuncia que la Generalitat ajudarà al fet que els veïns desallotjats d'Ontinyent tornen a casa quan acabe la DANA
12/09/2019 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell ajudarà al fet que els veïns desallotjats d’Ontinyent (València) tornen les seues cases, després que el riu Clariano s’haja desbordat aquest matí al seu pas per aquesta localitat valenciana per la Depressió Atmosfèrica en Nivells Alts (DANA), encara que ha precisat que, en aquests moments, “el més raonable” és que encara no tornen.

Així s’ha expressat el ‘president’ durant la seua visita a Ontinyent, després que el desbordament del riu haja obligat a desallotjar a unes 40 persones de les seues cases. Puig ha mantingut una trobada amb l’alcalde d’aquesta localitat, Jorge Rodríguez, i amb el president de la Diputació, Toni Gaspar.

“L’alcalde tindrà tot el suport de la Generalitat per a reallotjar en condicions, en el moment oportú. Si encara hi ha previsió de pluges, el més raonable és que no tornen a casa; però després, l’Ajuntament i la Generalitat podem ajudar-los perquè tornen”, ha subratllat Puig.

El president ha advertit que els tècnics han apuntat que les precipitacions tindran lloc en el sud d’Alacant, encara que ha matisat que també pot donar-se un ‘efecte io-io’, per la qual cosa s’esperen tempestes a la Vall d’Albaida aquesta nit.

“Estem davant un episodi considerable, s’havia alertat durant tota la setmana d’aquesta possibilitat; està atacant durament moltes comarques de la Comunitat Valenciana, però molt especialment a la Vall d’Albaida. Hi ha hagut un període de gran intensitat, ha caigut en unes hores el que normalment quasi cau en un any”, ha expressat Puig.

En aquest context, ha celebrat que no hi ha hagut cap desgràcia personal, que és el “fonamental”, i ha insistit que els ciutadans tinguen “prudència” i que no prenguen “decisions equivocades pensant que ha passat la tempesta”. “Estem encara en el centre d’aquesta DANA. És fonamental si no és necessari, no eixir i estar amb tota prudència a casa”, ha apuntat

Així mateix, ha recalcat que els danys materials poden solucionar-se i ha indicat que, a partir del dissabte, l’Ajuntament farà la seua avaluació i la Generalitat i la Diputació el donaran suport. “Abordarem la recuperació, restauració i rehabilitació, però a partir que finalitze definitivament aquesta DANA”, ha advertit, que ha anunciat que viatjarà aquest dijous a la Vega Baixa a Alacant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 3 =