25n
25N
25N

Ximo Puig anuncia dues convocatòries d'ocupació dotades amb 44 milions d'euros per a facilitar la contractació de 3.300 persones per part dels ajuntaments que reforcen la lluita contra la COVID-19

Estan destinades a joves i majors de 30 anys que hagen perdut la seua ocupació, amb la finalitat que els ajuntaments puguen fer front a les conseqüències de la pandèmia

Ximo Puig anuncia dues convocatòries d'ocupació dotades amb 44 milions d'euros per a facilitar la contractació de 3.300 persones per part dels ajuntaments que reforcen la lluita contra la COVID-19
28/07/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat té previst llançar en els pròxims dies “dues convocatòries d’ocupació per a joves i majors de 30 anys que hagen perdut la seua ocupació, per a generar uns 3.300 llocs de treball, amb la finalitat que els ajuntaments tinguen la possibilitat de fer front a les conseqüències de la COVID-19, tant en l’àmbit social com en la prevenció”.

Ximo Puig, que ha presidit la reunió del Consell Valencià del Turisme, que s’ha constituït aquest dimarts oficialment, ha incidit en què amb aquestes ajudes, dotades amb 44 milions d’euros, es pretén “dotar als ajuntaments dels màxims instruments disponibles perquè puguen fer front a aquesta situació des de la informació al ciutadà, des del convenciment, així com des de la voluntat d’empatitzar i de corresponsabilitzar-nos”.

Aquestes convocatòries s’engloben dins d’un programa d’ajudes extraordinàries dirigides a les entitats locals de la Comunitat Valenciana, que es publicaran en els pròxims dies perquè els consistoris puguen disposar d’aquest personal amb la màxima celeritat possible.

El termini per a realitzar aquestes sol·licituds per les entitats locals s’estendrà fins a la primera setmana de setembre.

Avalem Jove Plus i ECOVID

En concret, es destinaran 14 milions d’euros per a la contractació de prop de 800 persones joves menors de 30 anys (pla Avalem Jove Plus), amb la finalitat de reforçar als ajuntaments en la seua capacitat de resposta front la COVID-19. Aquesta actuació compta amb finançament de la Unió Europea.

Així mateix, es convocaran ajudes per a persones majors de 30 anys (pla ECOVID) que hagen perdut l’ocupació a conseqüència de la pandèmia, per un import de 30 milions d’euros, que està previst que beneficien a 2.500 persones. Es tracta de contractes d’almenys 6 mesos per a la realització d’actuacions de prevenció, informació i logística vinculades a la lluita contra la COVID-19.

Aquests plans s’uneixen als que ja ha realitzat la Generalitat en col·laboració amb els ajuntaments, EMERGEIX i ENCORP, per als quals s’han destinat 36 milions i que permetran contractar 3.000 persones. Les actuacions realitzades i les anunciades hui sumen 80 milions i prop de 6.300 ocupacions.

Pla Estratègic del Turisme de Comunitat Valenciana 2020-2025

Durant la reunió del Consell Valencià del Turisme s’ha aprovat el Pla Estratègic del Turisme de la Comunitat Valenciana 2020-2025, la primera estratègia autonòmica que alinea la política turística amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides i incorpora la seguretat i la resiliència com a línia estratègica arran de l’impacte de la pandèmia COVID-19.

El president Ximo Puig ha destacat que el Pla Estratègic del Turisme de la Comunitat Valenciana “mobilitzarà, entre el sector públic i privat, en els pròxims cinc anys, quasi 2.000 milions d’euros d’inversió” per a modernitzar i impulsar el turisme.

En aquest sentit, Puig ha manifestat que amb aquest programa es pretén “oferir un full de ruta per a un sector fonamental de la nostra economia. La Comunitat Valenciana aspira a tindre un sector turístic potent, capaç d’alinear-se amb els objectius de digitalització, sostenibilitat i resiliència que ara la Unió Europea planteja com a fonamentals i per als quals hem de captar recursos”.

El cap del Consell ha recordat que el sector turístic “representa el 15% de la nostra ocupació i es tracta d’un sector fonamental, com el demostra que l’any passat es va aconseguir un rècord en la visita de turistes a la Comunitat valenciana”.

Per això, Puig ha insistit que la Comunitat “té grans productes turístics que estan validats per la confiança dels ciutadans. No hi ha una crisi del model turístic, però ara hem de viure les conseqüències d’aquesta pandèmia que tenen una repercussió molt gran en l’àmbit econòmic i especialment en l’àmbit turístic”.

Cinc línies estratègiques

El pla del Turisme de la Comunitat Valenciana proposa 35 programes d’acció que responen a cinc línies estratègiques:

– Governança del turisme. Es tracta de reforçar les relacions entre els actors implicats en el turisme, impulsar la cooperació i compartir la informació per a una millor gestió de les dades i eficiència de les decisions.

– Vertebració del territori i els destins. Es pretén crear productes turístics assentats en atractius pròpiament valencians les repercussions dels quals siguen visibles per a la població i les empreses dels destins i per al reequilibri territorial.

– Impuls de la competitivitat, del capital humà i de la gestió del coneixement. Aposta per un turisme competitiu mitjançant l’impuls de la sostenibilitat i l’economia circular, la formació i qualificació professional, el suport a l’eficiència empresarial i la seguretat jurídica enfront de l’intrusisme, la qualitat i la digitalització i la gestió i anàlisi de dades.

– Màrqueting turístic. Es tracta de millorar el coneixement del potencial turista al llarg de tot el cicle del viatge des del seu lloc d’origen fins a la seua estada i volta a casa per a impulsar una estratègia de màrqueting eficaç, segmentada i ‘omnicanal’.

– Seguretat i resiliència turística. És una línia inclosa arran de l’impacte de la pandèmia COVID-19 en el turisme i que comporta la preparació del sector davant els desafiaments vinculats a la seguretat sanitària, mediambiental, alimentària, social, etc.

Un pla participatiu

El pla estratègic, elaborat per l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur), ha estat obert a la participació del sector fins al passat 10 de juliol.

Destins, associacions empresarials, sindicats, associacions de consumidors, centres d’investigació i universitats, entitats socials, culturals, de veïns i grups parlamentaris han realitzat més de 40 propostes.

Nova normativa reguladora

En la reunió del Consell Valencià del Turisme s’ha presentat també la planificació de Turisme Comunitat Valenciana quant a la nova normativa de regulació del sector prevista per a 2020 i 2021.

Així, es troben en tramitació els projectes de decret de reglament regulador de l’allotjament turístic i del Fons de Cooperació Municipal per a Municipis Turístics.

A més, estan en fase d’estudi i redacció el projecte de decret pel qual es regula la gastronomia en turisme i un nou decret per a la declaració de festes d’interés turístic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 − cinc =