25n
Orgull
Orgull

Puig: "Les bestretes de finançament són una qüestió capital que no hauria d'estar vinculada a una decisió política"

Puig: "Les bestretes de finançament són una qüestió capital que no hauria d'estar vinculada a una decisió política"
09/09/2019 -

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha recalcat aquest dilluns que és el Govern és “qui ha de donar la resposta” als problemes de finançament de les Comunitats Autònomes i sobre aquest tema ha subratllat que “les bestretes a compte del finançament és una qüestió capital” que “no hauria d’estar vinculada a la decisió política del Govern”.

Sobre aquest tema, Puig, abans de presidir unes jornades parlamentàries, ha apuntat, davant la reunió que té demà amb la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, que des del Consell poden “aportar idees” però és el Govern central “qui té la responsabilitat de donar una solució“. “A mi no em correspon especular sobre el mitjà sinó reivindicar la fi, que és que els recursos que corresponen a la Comunitat Valenciana vengen al més ràpidament possible”, ha reclamat.

En aqueix sentit, ha mantingut que considera que totes les comunitats, tant socialistes com no, estan en aquesta reclamació perquè és una qüestió que “va molt més allà del partidisme”.

Per això, ha subratllat que tant el PSPV com el grup parlamentari socialista, com a “primer partit de la Comunitat”, assumiran la seua “responsabilitat i la reivindicació”. “No està renyida responsabilitat i reivindicació perquè si no hi ha responsabilitat no hi ha reivindicació, hi ha simplement demagògia”, ha evidenciat.

Puig ha insistit que “ningú podia pensar” que en la Comunitat Valenciana no hi hauria conseqüències al no haver-se aprovat els Pressupostos Generals. No obstant això, ha garantit que els ajustos en els pressupostos del Consell “no afectaran mai el que és el nuclear d’aquest Govern, que és l’Estat de Benestar”, sinó a aquelles partides de difícil execució i a aquelles que poden demorar la seua execució uns mesos”.

En aqueix sentit, ha criticat que el PP “s’escandalitze ara per aquests ajustos quan ells van imposar “retallades en medicaments i copagaments socials i farmacèutics”. “O és que algú pot pensar que si en els pressupostos del Consell comptàvem amb unes partides que provenien dels Pressupostos Generals de l’Estat si aquests no s’aproven això no tindrà conseqüències”, ha constatat.

D’altra banda, no ha volgut comentar les paraules del conseller d’Educació, Vicent Marzà, en les quals en una entrevista a Llevant EMV va assenyalar que “Sánchez està sent deslleial i que ara ens va pitjor que amb el PP”, perquè “formen part de l’àmbit partidista i cadascun té la seua opinió”. “Però jo sóc el responsable del Govern i no participaré en aquesta escalada verbal. Cadascun és responsable de les seues paraules”, ha postil·lat.

CONSOLIDACIÓ DEL CANVI

Puig ha recalcat que aquesta legislatura que comença és la de la “consolidació del canvi que es va produir en 2015″ i que “ara ha d’aprofundir en la reparació, reconstrucció i renaixement tenint en compte uns entorns que no són tot el favorables que ens agradaria però amb ambició hem de superar”.

Així, s’ha referit a “la inestabilitat política” d’Espanya, la situació econòmica del món, amb les crisis comercials i la desacceleració d’Europa, i a les “dificultats de tresoreria” i de pressupost de la Generalitat per no comptar amb un Pressupost General de l’Estat.

No obstant això, ha recalcat que es veu com el canvi “ha valgut la pena”, ja que els xiquets començaran aquest curs escolar amb 1.200 professors més, 7.500 més en tota li legislatura. “No hi ha hagut per tant cap retallada a l’Estat de Benestar”, ha recalcat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + deu =