25n
25N
25N

Puig demana allargar els ERTO i les línies de crèdit perquè "no es perda el teixit econòmic i social"

Puig demana allargar els ERTO i les línies de crèdit perquè "no es perda el teixit econòmic i social"
03/09/2020 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha defensat aquest dijous “allargar en el temps” els ERTO i les línies ICO amb la finalitat que “no es destruïsquen ocupacions i empreses” del sector turístic i, d’aquesta manera, “afavorir que no es perda el nostre teixit econòmic i social”.

Així ho ha manifestat el cap del Consell aquest dijous després de mantenir una reunió amb el secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, qui es troba realitzant una gira per les comunitats autònomes per a analitzar la situació del sector davant la pandèmia. En la trobada també han participat la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

Després d’aquesta conversa, el president ha subratllat que el turisme “és un sector clau en la nostra economia i el continuarà sent”, per la qual cosa ha advocat per “prendre una sèrie de mesures, com s’han adoptat”, quant als ERTO i les línies de crèdit de l’ICO. “Pensem que han d’allargar-se en el temps perquè no es destruïsquen ocupacions i no es destruïsquen empreses”, ha afirmat.

Puig ha assegurat que “en aquest temps” s’ha d'”afavorir que no es perda el nostre teixit econòmic i social” i “al mateix temps anar ja pensant com s’arbitrarà el futur des d’una posició en la qual coincidim el Govern d’Espanya i el Govern de la Generalitat, que serà l’enfortiment d’aquest sector”.

Igualment, ha assegurat que la Comunitat Valenciana està “preparada per a ressorgir d’aquesta situació tan complexa que estem vivint” i ha remarcat que “el sector turístic de la Comunitat Valenciana està fent un esforç enorme”. “Sabem que estem vivint un moment d’una gran excepcionalitat, però volem treballar junts les administracions amb el sector privat per a buscar aqueix punt d’inflexió que passarà”, ha augurat.

“POLÍTIQUES D’INCENTIU”

“Però passarà –ha continuat– si fem les coses bé i passarà si som capaces d’aprofitar també les lliçons de la pandèmia per a millorar. Treballarem en els pròxims mesos en tot el que són polítiques d’incentiu. Sabem que en aquest moment tot està d’alguna manera condicionat a l’esdevenir de la pandèmia, però ací no hi ha una mirada que tinga a veure amb una dicotomia entre sanitat i economia, perquè no existeix. El que volem és superar aquesta situació i superar-la des d’una visió la més àmplia possible, el més potent possible, perquè el que necessitem és aqueixa reactivació econòmica que per a nosaltres passarà també pel turisme”.

Per part seua, el secretari d’Estat de Turisme ha explicat que un dels objectius de la seua visita a la Comunitat Valenciana ha sigut mantenir una “escolta activa” de “quines són les necessitats del sector turístic valencià”. “Un sector que ha sigut capaç d’adaptar-se, que ha fet esforços innegables per a continuar oferint el millor servei als turistes i que continuarà fent esforços tant per a eixir de la situació actual com per a constituir un element fonamental de la fortalesa econòmica de la Comunitat Valenciana, però també del conjunt d’Espanya”, ha destacat.

D’aquesta manera, Valdés ha posat en relleu que totes dues administracions comparteixen “una conjunció d’objectius quant a les estratègies i als enfocaments de les administracions amb el sector”. “Estem totalment alineats des del Govern d’Espanya i des del Govern de la Comunitat Valenciana a continuar fent costat a un sector per a nosaltres estratègic, fonamental en el conjunt de la nostra economia i la nostra societat”, ha desenvolupat.

MESURES A CURT I MITJÀ TERMINI

El secretari d’Estat de Turisme ha assegurat així mateix que les administracions “continuaran col·laborant en el desplegament de mesures”. D’una banda, mesures “a curt termini, necessàries per a mantenir el teixit productiu d’aquest sector”.

Però també s’ha referit a “mesures addicionals que ens permeten a mitjà termini la millor de les recuperacions” i, al mateix temps, “pensar que el nostre sector continuarà sent un sector competitiu i líder a escala nacional”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 10 =