25n
25N
25N

Puig agraeix l'actitud "immensament responsable" de la ciutadania en la primera nit amb la mobilitat restringida

Puig agraeix l'actitud "immensament responsable" de la ciutadania en la primera nit amb la mobilitat restringida
25/10/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha agraït l’actitud “immensament responsable” de la ciutadania valenciana en la primera nit amb la mobilitat restringida –des de les 00.00 hores fins a les 06.00– després de l’entrada en vigor a les 01.00 hores de la matinada d’aquest diumenge de la resolució de la Generalitat.

En un missatge publicat aquest diumenge en el seu compte de Twitter, Puig ha agraït “la responsabilitat de la ciutadania valenciana i dels centres de treball en la primera nit amb les noves mesures”.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) va publicar aquest dissabte la resolució de la Conselleria de Sanitat Universal per la qual s’estableixen les restriccions a la mobilitat nocturna i mesures addicionals anunciades en una declaració institucional pel president Puig davant l’evolució de la pandèmia del coronavirus.

En primer lloc, la norma estableix que es restringeix la mobilitat nocturna en tota la Comunitat Valenciana entre les 12 de la nit i les 6 de la matinada. En aqueixa franja horària, només podran transitar pel carrer aquelles persones que vagen a treballar, que tornen a casa del treball, o que es desplacen per una causa de força major, com una urgència mèdica o l’atenció d’una persona dependent, ha detallat Puig.

A més, es limita a sis persones el nombre màxim de membres en una reunió de caràcter familiar o social en espais públics i en espais privats entre persones no convivents.

Quant a restriccions per a l’hostaleria i la restauració, Puig ha anunciat que la resolució prohibeix el consum en barra. Les taules seran d’un màxim de sis persones i els establiments tancaran a la mitjanit, i no a les 01.00 hores com fins hui.

D’altra banda, la resolució estableix que els jardins i zones d’esplai a l’aire lliure sol podran estar oberts fins a les 22 hores de la nit. A més, queda prohibida la venda d’alcohol entre les 22 hores de la nit i les 8 del matí, excepte en hostaleria i restauració.

També es prohibeix la venda d’alcohol durant la franja horària compresa entre les 22.00 hores i les 08.00 hores de l’endemà, excepte en hostaleria, i es prohibeix el consum absolut d’alcohol en la via pública, les 24 hores del dia excepte en els establiments d’hostaleria i restauració.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − dotze =