25n
25N
25N

Puig afirma que la Generalitat treballa de forma coordinada en la millora de l'ecosistema de la societat de la innovació

Puig afirma que la Generalitat treballa de forma coordinada en la millora de l'ecosistema de la societat de la innovació
19/09/2019 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subratllat que l’aterratge en la societat digital és “fonamental” i, per això, la Generalitat coordinarà “tots els instruments que tinguem a l’abast de les empreses, la universitat i els ajuntaments per a millorar l’ecosistema de la societat de la innovació i la inclusió”.

Puig s’ha pronunciat així durant la inauguració de la Fira Destaca en Ruta 2019 a la Vall d’Uixó, que ha definit com “l’essència del que volem els valencians i valencianes: un nou model productiu que anyada a la innovació la inclusió”.

El president ha explicat que la Generalitat està treballant d’una forma coordinada en tota la Comunitat i, en aquest sentit, ha citat com a exemple el paper desenvolupat per l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), “que ha aportat al voltant d’1,2 milions d’euros a empreses de Castelló i també està col·laborant amb la universitat”.

“Igualment, -ha continuat-, l’Ivace està traslladant una activitat de transferència de la innovació a les petites i mitjanes empreses, mentre que l’Institut Valencià de Finances té línies especifiques de finançament de la innovació en el nostre teixit econòmic. A més, Labora està acostant el mercat de treball al qual és la nostra realitat”.

“Aquest esdeveniment representa la voluntat d’estar en un projecte innovador en el qual no hi ha alternativa. Innovar és treballar, avançar, i no innovar és quedar-se parats”, ha manifestat. El cap del Consell ha reconegut que “transferència i coneixement, transformació digital i canvi cap a una nova economia és el discurs que està darrere de la Fira Destaca i que comparteix la Generalitat”.

INNOVACIÓ INCLUSIVA

Puig ha incidit, en aquest sentit, en què la innovació ha de ser “un eix que ens transporte cap a una societat més inclusiva i més cohesionada”. “Volem que la innovació inclusiva ens ajude una transformació social que estiga darrere de l’esperit del qual ha de ser una societat del futur: cohesionada socialment, on la justícia social siga un fet inseparable del creixement econòmic”, ha afegit.

Per això, el cap del Consell ha explicat que aquesta iniciativa “és cohesionadora a la província de Castelló i en el conjunt de la Comunitat Valenciana. No podem fer país sense cohesió territorial”.

Puig ha ressaltat que tres pilars fonamentals conflueixen en la innovació. Un primer pilar que persegueix la Fira Destaca, -ha indicat- “és el local perquè els ajuntaments no solament han de gestionar els equipaments i funcionament de les ciutats, sinó que han de fer-ho amb una visió global”

Així mateix, ha assenyalat que el segon pilar és la universitat i el conjunt d’instituts tecnològics. “La ciència i la raó són els que ens han d’orientar, per això la Universitat Jaume I és fonamental en el futur, però cal aconseguir que hi haja menys distància entre les aules i el carrer”, ha apuntat.

Finalment, Puig ha afirmat que el tercer pilar “són les empreses, que han de tindre el suport suficient perquè la innovació no es quede només en aquelles grans empreses que tenen capacitat per si mateixes de poder elaborar els seus propis departaments d’R+D+i”.

No obstant això, el president ha reiterat que “tenim un teixit empresarial de moltes petites i mitjanes empreses i per això hem de reforçar aqueix teixit, però han de tindre al seu abast aqueixos instruments sense els quals no tindran futur”.

Puig ha afegit que l’ocupació de major qualitat “és aquell que està associat al coneixement, i la millora de la productivitat sols es pot aconseguir amb la tecnologia i la formació”. “No volem un model que estiga basat en la precarització ni en la baixada dels salaris. Necessitem gent més capacitada, més formada i empreses més tecnificades”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − cinc =