25n
Orgull
Orgull

Puig, sobre un possible avançament electoral: "Un factor clau és que no es contribuïsca al fet que el que va bé es pertorbe"

Li agradaria que “més ràpid que tard” que es “singularitzara” el procés electoral de la Comunitat Valenciana

Puig, sobre un possible avançament electoral: "Un factor clau és que no es contribuïsca al fet que el que va bé es pertorbe"
03/09/2018 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha expressat aquest dilluns el seu desig que “més ràpid que tard” se “singularitzara” el procés electoral de la Comunitat Valenciana, perquè aquesta regió “té dret a definir el seu futur des del punt de vista polític”. No obstant això, ha considerat “fonamental” l'”estabilitat”: “Per a mi, un factor clau per a prendre qualsevol decisió és que no es contribuïsca al fet que allò que va bé es pertorbe”, ha sentenciat.

Així ho ha manifestat Puig aquest dilluns davant els mitjans de comunicació després de participar en la inauguració de la ‘Casa de la Ciència’ de València al costat del ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duc, i a l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, entre altres.

El cap del Consell s’ha pronunciat d’aquesta manera en ser preguntat per un possible avançament electoral a la Comunitat Valenciana i sobre la seua valoració sobre la reunió que aquest mateix dilluns ha mantingut amb el secretari general de Podem, Antonio Estañ, en la qual, segons ha explicat el dirigent de la formació habitada, “ara com ara” han “descartat” la possibilitat d’un avançament electoral i han decidit iniciar els contactes per a intentar reunir a la Comissió de Seguiment del Pacte del Botànic.

Puig ha assenyalat que la trobada amb Estañ “ha anat molt bé” i ha destacat que “hi ha hagut des del principi de la legislatura una relació cordial, efectiva, positiva per a la Comunitat, hi ha hagut lleialtat entre els socis i així espere que continue fins al final de la legislatura”.

“Ha canviat el paradigma de la Comunitat Valenciana –ha continuat–, hem passat d’una Comunitat vinculada a la corrupció i a la falta de perspectives de futur, i en aquests moments tots els indicadors socials i econòmics han millorat en aquests tres anys”. Per açò, ha sostingut que “estem en un bon moment i hem d’actuar amb la màxima responsabilitat amb tal de continuar avançant, perquè queda molt per fer”.

“MAJORIA D’EDAT DE L’AUTOGOVERN”

Així, quant a la possibilitat d’un avançament de les eleccions autonòmiques, el ‘president’ ha defensat que la Comunitat Valenciana “té dret a definir el seu futur des del punt de vista polític”, ja que “forma part del que és la majoria d’edat de l’autogovern”.

Per aquesta raó, ha apuntat que li agradaria que “més ràpid que tard se singularitzara el nostre procés”, encara que “una altra cosa és que ha d’estar definit fonamentalment de la Comunitat Valenciana a cada moment”. Igualment, ha afirmat que “en aquest temps, per a nosaltres l’estabilitat ha sigut fonamental”.

“L’estabilitat, l’honradesa i el diàleg social han sigut elements clau”, ha agregat Puig, que ha indicat que aquesta “estabilitat” ha significat “que els grans bancs que es van anar d’un altre lloc vingueren ací, que la inversió estrangera estiga augmentant d’una manera considerable, o que hi haja una relació que permeta que pugen els salaris”. “Per tant, per a mi un factor clau per a prendre qualsevol decisió és que no es contribuïsca al fet que allò que va bé es pertorbe”, ha emfatitzat.

“TEMES PENDENTS EN L’AGENDA VALENCIANA”

Preguntat per la “tasca” que considera que li queda per fer al govern que presideix, Puig ha explicat que “hi ha més de 20 lleis que estan en el parlament per aprovar” i ha destacat que “el gran problema de la Comunitat Valenciana continua sent l’atur, però quan arribem al govern teníem un 23% d’atur i quan acabe la legislatura tindrem quasi deu punts menys”.

“Però encara així hi haurà un 14 per cent de persones que no tindran ocupació i per a nosaltres aqueixa és una qüestió fonamental. Hem fet un discurs positiu, optimista, però mai triomfalista. Hi ha moltíssims problemes i moltíssimes ferides en aquesta societat i es tracta d’anar suturant-les”, ha argumentat.

A més, ha posat en relleu que queden “temes pendents fonamentals en l’agenda valenciana” a tractar amb el Govern central, com “el finançament autonòmic i inversió a la Comunitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + disset =