25n
25N
25N

Els serveis de protecció municipal, units en la higienització nocturna de Puçol

Els primers treballs d’higienització, a càrrec de la Unitat Militar d’Emergències (UME), es van realitzar el dijous 19 de març

Els serveis de protecció municipal, units en la higienització nocturna de Puçol
23/03/2020 -

Tal com estava anunciat, els serveis de protecció ciutadana municipals van polvoritzar durant la nit del 22 de març els carrers i espais comunitaris de Puçol amb l’objectiu de netejar possibles focus d’infecció del virus Covid-19. Protecció Civil, la Brigada i la Policia Local són els equips encarregats de realitzar aquesta labor i, encara que la pluja no suposa un problema, els treballs s’aniran repetint fins a cobrir tota la localitat.

Els primers treballs d’higienització, a càrrec de la Unitat Militar d’Emergències (UME), es van realitzar el dijous 19 de març. A partir d’ací, cada dia han treballat conjuntament els equips municipals per a atendre els centres públics, comerços d’alimentació, bancs, parades d’autobús, estació i, en general, els punts amb major presència de veïns.

A aquests treballs diürns, s’han sumat els primers nocturns, realitzats el diumenge 22 de març, amb els quals es cobreix ja una part considerable de Puçol, sumant el treball de tres col·lectius.

Un primer equip es va ocupar del casc històric, que es va netejar per complet, incloent-hi la plaça i carrers pròxims al camp de futbol. Aquest treball es va fer polvoritzant el producte desinfectant des dels tractors de la Brigada Municipal d’Obres i Serveis.

Un altre grup es va centrar en la zona del Barri, i un tercer va realitzar la labor entorn del parc Ribelles i el barri Hostalets, en aquest cas, amb mànegues i pistola manual, a càrrec de Protecció Civil. En tot moment, els encarregats de la neteja van estar recolzats per la Policia Local, encarregada d’evitar interrupcions de qualsevol mena.

En totes les zones es va utilitzar una solució de lleixiu diluït en aigua. «La proporció és d’un tap de lleixiu per quatre litres d’aigua, aproximadament», explica Rubén Hernandis, coordinador de Protecció Civil Puçol: «És una concentració segura per a humans i animals», assegura, encara que per a minimitzar els riscos és convenient evitar que «les mascotes xuplen les cantonades i el sòl».

La pluja prevista durant els pròxims dies no suposa un problema per a la labor de desinfecció, ja que el lleixiu actua de manera instantània i, a més, «la pluja acaba de netejar la major part de restes», comenta Hernandis. Així i tot, al no ser un biocida persistent, el lleixiu requereix repàs diari i, per tant, els treballs s’aniran repetint al llarg d’aquestes setmanes: «Intentarem cobrir el cent per cent dels carrers del poble», afig el coordinador.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 1 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus