25n
25N
25N

Puçol organitza quatre visites guiades a la platja i la Marjal dels Moros

Puçol organitza quatre visites guiades a la platja i la Marjal dels Moros
18/11/2019 -

Un any més, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord i l’Ajuntament de Puçol et conviden a descobrir durant la tardor els valors naturals de la Marjal dels Moros. I, com l’any passat, també volen que conegues els de la platja de Puçol. Concretament serà amb quatre visites guiades, dos a la marjal i dos a la platja, organitzades amb el suport del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de València. Les visites seran els diumenges 24 de novembre, 1, 15 i 22 de desembre. Per a l’activitat de l’1 de desembre comptaran amb la companyia del Club de Submarinisme Trotafons.

El pròxim diumenge 24 de novembre arranca la campanya Tardor a la platja de Puçol. I ho fa amb una visita guiada a la Marjal dels Moros, un xicotet però valuós aiguamoll que forma part de la Xarxa Natura 2000. Durant aquesta activitat es passejarà per la zona litoral de la Marjal dels Moros, per observar les seues aus, la seua vegetació i s’explicarà el seu patrimoni hidràulic.

Aquesta activitat, que es repetirà el diumenge 22 de desembre, servirà també per a parlar de les activitats humanes que posen en perill la conservació del fràgil equilibri natural de la Marjal dels Moros. Aquest és el cas, per exemple, de l’erosió litoral provocada pel port industrial de Sagunt, la manca d’un mínim cabal ecològic d’aigua, la pressió dels polígons que l’envolten, les transformacions agrícoles o l’acumulació de residus en séquies, canals i a vora mar.

A més a més d’aquestes dues cites amb la Marjal dels Moros, amb motiu de la campanya Tardor a la platja de Puçol també es realitzarà una visita guiada per a conéixer la fauna i flora submarina de la platja de Puçol. Concretament, el diumenge 1 de desembre. En aquesta activitat hi participaran els amics del Club de Submarinisme Trotafons. Amb ells es descobrirà quins són els habitants submarins d’aquesta platja i també les aus marines que hi podem observar.

Finalment, la cita que completarà aquesta campanya d’activitats serà una visita guiada per a descobrir el projecte de restauració dunar que desenvolupa el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord en la platja de Puçol. Aquesta activitat, programada per al diumenge 15 de desembre, té com a objectiu explicar els beneficis ambientals d’aquesta iniciativa, que ha permés reduir l’erosió litoral, i mostrar les diferents espècies de flora dunar que ho han fet possible. A més a més, la cita inclourà la possibilitat de plantar vegetació dunar als participants que així ho desitgen.

Les quatre activitats de la campanya Tardor a la platja de Puçol són gratuïtes i començaran a les 11 hores a la Gola de l’Estany, ubicada en l’extrem nord del passeig marítim d’aquesta localitat.

Aquesta campanya, impulsada per AE-Agró Horta Nord i l’Ajuntament de Puçol, compta amb el suport del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de València. El seu objectiu és aprofitar els recursos naturals de la platja de Puçol per a diversificar i ampliar la seua oferta turística durant la tardor i l’hivern.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 4 =

CCCC
activem alfafar