25n
25N
25N

Puçol esdevé un dels municipis de la Diputació protegits contra la violència masclista

Puçol esdevé un dels municipis de la Diputació protegits contra la violència masclista
08/07/2019 -

L’alcaldessa, Paz Carceller, ha arreplegat hui la placa que ha atorgat la Diputació de València a cadascun dels 13 nous municipis adherits a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, conformada per un total de 62 localitats.

Isabel García, diputada delegada d’igualtat, ha entregat aquest guardó al municipi de Puçol que junt altres com el de Sagunt, Llíria o Paterna s’han unit a aquesta associació que ja compta amb 62 municipis. Puçol ha aconseguit formar-ne part gràcies a mesures com un pla d’acció, una regidoria específica de dona i igualtat o estar integrat al Sistema VIOGÈN.

Aquesta xarxa es va formar l’any 2018 amb la intenció d’unir recursos i guanyar eficiència a l’hora de combatre la violència masclista. Alguns dels compromisos que adquireix la Vila de Puçol és formar a membres de la Policia Local i altres departaments del consistori, formar part d’un pla d’avaluació anual de les polítiques aplicades, realitzar campanyes com la de Només sí és sí: Puçol lliure d’agressions sexistes.

A llarg termini, Puçol es compromet a tindre un equip d’atenció a les víctimes amb especialistes en psicologia, treball social i agents amb formació específica per atendre a les víctimes.

Pel que fa als beneficis Amparo Ferrer, responsable d’Igualtat destaca «ajudes econòmiques de la Diputació i de la Unió Europea per a combatre aquesta xacra, alhora que s’aprofitaran sinergies a l’hora de compartir recursos, informació, metodologies i accions, formar grups de treball o compartir campanyes de sensibilització».

Per últim, Teresa Román, de Benestar Social assenyala que «Puçol prompte mostrarà amb orgull un senyal a l’entrada que comunicarà a totes les dones que som un municipi protegit contra la violència masclista».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 14 =