25n
25N
25N

Publicat en el BOE el repartiment del Pacte contra la Violència de Gènere per a les CCAA, amb 8,7 milions per a la Comunitat

Publicat en el BOE el repartiment del Pacte contra la Violència de Gènere per a les CCAA, amb 8,7 milions per a la Comunitat
19/05/2020 -

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest dimarts, 19 de maig, la distribució entre les comunitats autònomes, així com Ceuta i Melilla, dels 100 milions d’euros previstos Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere per a 2020, dels quals 8,7 milions corresponen a la Comunitat Valenciana.

També s’ha recollit en el butlletí oficial el repartiment a les regions d’altres 9,5 milions corresponents a tres crèdits per a programes d’assistència social a víctimes de violència de gènere i d’altres formes de violència contra les dones.

Aquesta distribució dels fons anuals per a la lluita contra la violència masclista va ser aprovada el passat 12 de maig en el Consell de Ministres. Prèviament, en una Conferència Sectorial d’Igualtat celebrada el 4 de maig, es van acordar els criteris de repartiment que, entre altres variables, han tingut en compte criteris poblacionals, d’extensió geogràfica, així com altres necessitats específiques.

Així, Andalusia rebrà aproximadament 15,3 milions d’euros; Catalunya, 12,8; Madrid, 10,5; Comunitat Valenciana, 8,7; Galícia, 7,9 milions; Castella i Lleó 7,4 milions; Castella-la Manxa, 6,2 i Canàries, 5,9. Per part seua, Aragó disposarà de 4,7 milions; Extremadura rebrà 4,6 milions; Balears, 4,1 milions; Múrcia, 3,4; Astúries, 2,9; Cantàbria, 1,6 milions; Melilla, 1,6 milions; La Rioja, 1,5 i Ceuta, 1,5.

Aquests fons seran destinats al manteniment i millora de les xarxes de recursos i serveis socials d’atenció a les víctimes, amb especial atenció a les dones en situació de vulnerabilitat; a la seua inserció sociolaboral; a campanyes de sensibilització i prevenció; o als protocols de coordinació i col·laboració entre les administracions i institucions competents.

També es destinarà a l’establiment d’un sistema d’acompanyament de les dones; al reforç dels serveis de suport als menors fills i filles i dels Punts de Trobada Familiar; a formació especialitzada en l’àmbit educatiu i de mitjans de comunicació; i, en el cas de les CCAA amb competència en matèria de justícia, al reforç de les Unitats de Valoració Forense Integral i de les oficines d’assistència a les víctimes.

A més del fons dels 100 per als territoris, s’han acordat els criteris de repartiment de tres crèdits corresponents a la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere per un valor de 9,5 milions d’euros.

D’ells, 6,5 milions d’euros són per a programes d’assistència social per a dones víctimes de violència de gènere, inclosos els seus fills i filles; un milió són per a programes per a la implementació de plans personalitzats d’atenció i desenvolupament d’actuacions en relació amb altres formes de violència contra les dones; i dos milions es destinaran al programa per al suport a víctimes d’agressions o abusos sexuals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + dotze =

caixaontinyent
ruta massamagrell