25n
25N
25N

El PSPV de València crea una Escola de Feminisme per a la formació de càrrecs i militants

El PSPV de València crea una Escola de Feminisme per a la formació de càrrecs i militants
23/02/2020 -

La secretària general del PSPV-PSOE de la província de València, Mercedes Caballero, ha anunciat la creació de la “primera” Escola de Feminisme per a la formació de càrrecs orgànics i representants de les administracions locals, així com militants.

La líder provincial, que ha realitzat aquest anunci en la clausura de la jornada ‘Reptes del Feminisme’ a Manises, ha subratllat que aquesta escola “respondrà a la creixent necessitat d’avançar en el progrés social i la igualtat sense traves entre dones i homes”.

Cavaller ha destacat que el PSOE “vol continuar avançant en la consecució d’objectius per a aconseguir una igualtat plena entre homes i dones”. “Per això, creiem necessari formar en major mesura a totes aquelles persones que desenvolupen la seua labor en les institucions més pròximes a la ciutadania, els ajuntaments”, ha afegit.

Així, segons ha explicat el PSPV en un comunicat, la futura escola de feminisme desenvoluparà jornades de manera periòdica i cursos específics durant tot l’any per a càrrecs institucionals, però també estarà oberta a tota la militància. “Només amb la sensibilització aconseguirem una societat més justa”, han expressat des de la formació.

La responsable provincial ha assegurat que la jornada celebrada a Manises “ha posat de manifest que hem d’intensificar els nostres esforços per a combatre xacres com la violència contra la dona, amb uns índexs que continuen sent inacceptables i acabar amb el discurs de la ultradreta que tracta de negar un drama que ens sacseja amb massa freqüència”.

També, ha agregat, “ens hem marcat reptes a aconseguir, com la bretxa salarial, l’arribada de dones a més llocs directius, l’equiparació dels permisos per naixement de tots dos progenitors, l’impuls a plans d’igualtat, la cotització per a cuidadores no professionals, les dones en l’àmbit rural o la conciliació”.

Segons el parer de la secretària provincial, aquest projecte serà “la millor eina per a abordar totes les polítiques relacionades amb la dona per a les administracions públiques i, al mateix temps, un mecanisme d’alarma que frene a situacions de discriminació en el dia a dia dels nostres municipis”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =

Informacion coronavirus