25n
Orgull
Orgull

PSPV vol llançar 100.000 abonaments culturals subvencionats en un 40% per la Generalitat per a augmentar el consum

PSPV vol llançar 100.000 abonaments culturals subvencionats en un 40% per la Generalitat per a augmentar el consum
23/04/2019 -

El PSPV planteja llançar 100.000 abonaments culturals subvencionats en un 40% per la Generalitat Valenciana, amb un import de 40 euros dels quals el ciutadà abonarà 25, per a consumir cultura en els establiments subjectes a conveni.

L’objectiu, segons ha explicat el president Ximo Puig, és ajudar els valencians al fet que “consumisquen encara més cultura” amb una ajuda directa de l’administració, sense més condicionants que la pròpia compra de l’abonament.

“La cultura ha de tindre un paper molt més important la pròxima legislatura”, ha indicat Puig als mitjans abans de participar en un dels ‘Diàlegs’ socialistes, en aquesta ocasió sobre cultura, en el Teatre Olympia de València, en la qual ha instat a situar-la “com un vector fonamental en el govern des de la col·laboració públic-privada”. “Contra el fanatisme: cultura, que és per definició crítica i diversa”, ha apuntat.

Segons ha dit, “no hi ha una societat avançada sense homes lliures i només hi ha homes lliures si tenen accés a la cultura”. Així, en el diàleg ha afirmat que la pròxima legislatura la cultura ha de tindre un pes institucional major i li agradaria que hi haguera una Conselleria de Cultura.

Puig ha explicat que després d’una legislatura d'”urgències” en la qual s’han atès “qüestions fonamentals” i després de 20 anys en què la cultura ha estat “abandonada”, la pròxima legislatura ha de formar part “nuclear” del projecte de la Comunitat Valenciana.

També s’ha pronunciat sobre l’augment de les ajudes que proposa el PSPV per a les bandes de música, entitats que “cohesionen la Comunitat” i que, a més d’una expressió cultural, són “convivència i integració social i econòmica”.

Puig ha subratllat que la mitat dels músics professionals a Espanya tenen origen valencià i cal “tractar la música com es mereix” i, per açò, van a augmentar l’ajuda estructural a les bandes i a altres qüestions relacionades, com la inversió en conservatoris.

El programa socialista també planteja, en aquest àmbit, l’engegada del Centre Escènic de la Comunitat Valenciana, que se situarà a Sagunt i es connectarà amb el Festival Sagunt a Escena, aposta per instal·lar una Oficina de Desenvolupament en Innovació per a la Internacionalització del sector cultural per a aconseguir vies de finançament exterior o la implantació d’una xarxa teatral per a la creació de projectes, a més de defendre una nova Llei Valenciana de la Música.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 10 =