caixa popular

El PSPV ja té les dates de les primàries entre l'11 i el 23 de novembre

Alacant serà l’última en decidir el pròxim 23 de desembre

El PSPV ja té les dates de les primàries entre l'11 i el 23 de novembre
17/09/2018 -

La Comissió Executiva Nacional del PSPV-PSOE ha aprovat aquest dilluns per unanimitat el calendari de primàries per a l’elecció dels candidats que encapçalaran les llistes per a les pròximes eleccions municipals i autonòmiques i que començaran l’11 de novembre en els municipis de més de 50.000 habitants i finalitzaran el 23 en la ciutat d’Alacant.

Així ho ha acordat el PSPV després d’una reunió aquest dilluns que ha estat presidida pel secretari general dels socialistes valencians i president de la Generalitat, Ximo Puig, i en la qual s’ha previst les primàries per a aquells ajuntaments en els quals el PSPV no ostenta l’Alcaldia.

D’aquesta manera, en el cas de la Generalitat o municipis on l’alcalde siga socialista, solament es convocaran si se sol·licita en el termini previst i seguint les premisses reflectides en els estatuts del partit.

El termini per a sol·licitar primàries serà del 19 al 25 de setembre, i la presentació de les precandidatures del 26 al 28 de setembre. Posteriorment, es procedirà a la recollida i presentació d’avals el termini establit dels quals serà de l’1 al 5 d’octubre en els municipis.

En els municipis de més de 50.000 la votació en primera volta serà l’11 de novembre i la segona volta estaria prevista per al 18, i la proclamació de les candidatures definitives serà el 22 de novembre.

Per la seua banda, en els municipis d’entre 20.000 i 50.000 la primera volta està fixada per al 28 d’octubre i la segona per al 4 de novembre, mentre que la proclamació definitiva de la candidata o candidat serà el 8 de novembre.

En el cas de la ciutat d’Alacant, la presentació de precandidatures serà entre el 2 i el 6 de novembre i la recollida d’avals del 7 al 13 de novembre. Finalment, la jornada de votació en primera volta es duria a terme el 16 de desembre i en segona volta el 23 de desembre. Serà el 29 de desembre quan es proclamarà la candidatura definitiva.

Sobre aquest tema, el secretari d’Organització, José Muñoz, ha destacat que el PSPV va ser de “els primers a plantejar les primàries obertes a la ciutadania” i ara “tornem a demostrar el nostre compromís amb la participació en aprovar que l’elecció de les candidatures a les ciutats de més de 50.000 habitants estiga totalment oberta a la ciutadania”, ha indicat.

Amb aquest canvi, ha puntualitzat, “totes les persones que compartisquen els valors del PSPV, independentment de si està afiliada o no, i vulguen participar en el projecte podran votar simplement apuntant-se en el registre que hem habilitat per al procés”.

Muñoz ha posat en valor que els socialistes “sempre hem defensat la participació de la ciutadania i el paper de la militància dins del partit” i que aquest procés que s’obri aquesta setmana “és una clara mostra d’açò”. “Igual que per primera vegada en aquest país el PSPV va impulsar en 2015 les primàries obertes per a triar el candidat a la presidència de la Generalitat, ara també vam demostrar que la participació està en el nostre ADN en els municipis”, ha expressat el també diputat en Les Corts qui ha recordat que la militància també triarà al cap de cartell per als ajuntaments de les poblacions d’entre 20.000 i 50.000 habitants.

El secretari d’Organització ha explicat que aquest procés “comença avui amb l’aprovació del calendari per part de l’Executiva Nacional, continua demà amb la ratificació per part de l’Executiva Federal i acabarà amb les votacions en cadascuna de les agrupacions on serà la ciutadania i la militància la que tinga la decisió”.

Més informació


try valencia

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos − un =