25n
25N
25N

PSPV impulsarà mocions als ajuntaments per a aplicar les mesures acordades en la Cimera del Clima

PSPV impulsarà mocions als ajuntaments per a aplicar les mesures acordades en la Cimera del Clima
07/12/2019 -

El PSPV-PSOE de la província de València ha anunciat aquest dissabte que impulsarà mocions “en tots els ajuntaments” per a “aplicar les mesures acordades en la Cimera del Clima COP 25” i ha defensat que “enfront del negacionisme de la dreta, els socialistes avancen en la transició ecològica”.

La secretària general dels socialistes de la província, Mercedes Caballero, ha mostrat el “compromís” de l’Executiva en la “lluita contra el canvi climàtic”. “Cada vegada són més els ajuntaments implicats de manera activa en la lluita contra el Canvi Climàtic. Prova d’això són les adhesions al Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’Energia”, ha destacat Caballero.

De la mateixa forma, ha avançat que la Comissió Executiva Provincial “promourà una moció per a sumar-nos als acords adoptats en la COP25 per a continuar implementant i avançant amb les polítiques que impulsen una transició ecològica que permeten combatre els efectes del canvi climàtic”. La líder provincial ha afegit que el PSPV “continuarà promovent que els alcaldes i alcaldesses se sumen al Pacte d’Alcaldes connectats a aquesta reeixida xarxa europea”.

La moció es presentarà en els pròxims dies a proposta de la secretària de Medi Ambient, Carmen Antequera, qui ha manifestat que les polítiques de protecció del territori “són les millors palanques de lluita contra el canvi climàtic”.

“El nou model territorial que persegueix pal·liar 20 anys d’urbanisme descontrolat del PP contribuirà al fet que a la província de València les futures actuacions tinguen en compte els estàndards de l’Estratègia Territorial Valenciana per a garantir la sostenibilitat dels nostres recursos mediambientals, adequant-se a la racionalitat i rigorositat d’un creixement econòmic verd”, ha asseverat.

“JA S’ESTÀ ACTUANT ALS AJUNTAMENTS”

Caballero ha incidit en què l’administració local és una “important esfera pública” en la qual “ja s’està actuant” i ha destacat el “paper capdavanter i innovador de molts ajuntaments socialistes immersos en la seua pròpia transició ecològica cap a les energies renovables, tant en les dependències municipals com en l’enllumenat públic, així com en plataformes verdes de tractaments de residus, o la implantació de nous models de mobilitat i planificació d’infraestructures intermodals per a evitar l’ús de vehicle privat als nostres pobles i ciutats”.

Enfront d’aquestes accions, Caballero ha lamentat que “la dreta i la ultradreta persistisquen a estendre el negacionisme i el relativisme quan, sense cap dubte, tots estem concernits en aquesta lluita transversal i multinivell”.

“Mentre ells neguen aquestes evidències, el PSOE avança en la transició ecològica”, ha remarcat, al mateix temps que ha defensat que l’Executiva de Pedro Sánchez “ja està actuant en conseqüència impulsant iniciatives legislatives per a fer front a l’Emergència Climàtica i impulsant accions per a aconseguir en 2050 l’objectiu d’aconseguir la neutralitat del carboni”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 16 =

CCCC
activem alfafar