25n
25N
25N

El PSPV assegura que el Govern "compleix el compromís de resoldre l'infrafinançament amb l'anunci del nou sistema"

El PSPV assegura que el Govern "compleix el compromís de resoldre l'infrafinançament amb l'anunci del nou sistema"
23/02/2020 -

El portaveu socialista d’Hisenda en Les Corts, José Muñoz, ha recalcat que el “Govern central està complint amb el compromís de resoldre l’infrafinançament de la Comunitat amb l’anunci del nou sistema de finançament a l’octubre”.

Així ha respost aquest diumenge al portaveu d’Economia del PPCV en Les Corts, Rubén Ibáñez, qui ha anunciat que el seu grup ha registrat una iniciativa parlamentària en la qual insta al Consell a sol·licitar en un termini màxim de 15 dies des del seu debat al Govern d’Espanya la celebració d’un Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) específic sobre el canvi de model de finançament autonòmic.

Sobre aquesta qüestió, José Muñoz ha incidit en què la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, “ja ha anunciat per a el mes vinent d’octubre la presentació de l’esborrany del nou sistema de finançament autonòmic”.

Aquest anunci, segons ha defensat en un comunicat, “demostra que els valencians podem tindre confiança en el Govern central, que està complint amb els compromisos pactats en la investidura”.

Muñoz ha subratllat que “així es torna a demostrar que hi ha un compromís real” del president, Pedro Sánchez, amb la Comunitat Valenciana, “a diferència del que feia el govern de Rajoy, que ens va maltractar”, ha retret.

El dirigent socialista també ha celebrat que la reforma que pretén dur a terme el govern central incloga “la històrica demanda valenciana d’una harmonització fiscal que acabe amb el ‘dúmping’ que duen a terme algunes comunitats autònomes”.

Aquest nou model, ha subratllat Muñoz, “va en la línia de la reivindicació que sempre hem seguit els valencians”, ja que “es calcularà el cost dels serveis públics fonamentals, i conforme a això es faran les transferències a les autonomies”, ha dit.

“En la Comunitat necessitem els recursos adequats per a poder continuar prestant aquests serveis als ciutadans, amb els qui ens vam comprometre, i per fi tenim data perquè les nostres necessitats puguen ser ateses”, ha destacat Muñoz.

El diputat autonòmic socialista lamenta que el Partit Popular “es dedique constantment a crispar als valencians i valencianes, que ja han demostrat que no confien en ells per a reivindicar el que mereixem”.

Així mateix, “respecte a les últimes declaracions del PP que assegura que des de novembre de 2018 no s’ha reunit el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF)”, el portaveu socialista ha assegurat que “sembla que són els únics que no s’han adonat que en la Comunitat hi ha hagut dues eleccions generals”.

Ha posat l’accent que “va ser el mateix PP qui no va donar suport als Pressupostos Generals de 2019, la qual cosa va bloquejar durant mesos el país”. “Com a Pedro Sánchez ha tingut un govern estable, ha convocat al CPFF i s’ha posat a treballar en benefici dels ciutadans”, ha conclòs Muñoz.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + 12 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud