25n
25N
25N

El PSPV-PSOE exigeix explicacions davant la dimissió de l'editora d'informatius de TVE per la censura del PP

Sol·liciten mesures per a evitar noves ordres polítiques de censura en RTVE

Daniel Sánchez Badorrey

El PSPV-PSOE exigeix explicacions davant la dimissió de l'editora d'informatius de TVE per la censura del PP
09/05/2018 -

El grup del PSPV-PSOE en el Congrés presentarà hui una bateria de preguntes escrites signades per tots els seus diputats i diputades per al president de la Corporació de RTVE, José Antonio Sánchez, explique qui va donar l’ordre al director territorial de TVE a la Comunitat perquè no s’emeteren en l’informatiu regional el vídeo de la Secretària d’Estat de Comunicació, Carmen Martínez de Castro, en el qual insultava i menyspreava als pensionistes que es manifestaven davant l’ajuntament d’Alacant, el passat 5 de maig, davant la visita del president del Govern. També es realitzarà una pregunta oral en la Comissió Mixta Congrés i Senat de RTVE.

Així mateix, exigeixen saber per què el director del centre territorial de TVE va donar, al seu torn l’ordre a l‘editora d’informatius de la Comunitat i imposa el seu criteri sobre el d’aquesta, no deixant que s’emetera aquestes imatges.

També han demanat al president de RTVE que explique quines mesures prendrà perquè no es torne a produir aquestes ingerències i censura. No obstant això, el diputat socialista Herick Campos reivindica que “el necessari és canviar al president de la Corporació de RTVE, un canvi que la majoria del PP en la Taula del Senat està bloquejant”. “Tot açò –afig Campos- es constata que el PP vol seguir exercint l’ús partidista d’aquest mitjà públic”.

Campos ha lamentat que un mig públic, pagat per tots els ciutadans, estiga supeditat a decisions partidistes del PP per a emetre o no una notícia sobre el Govern d’Espanya o sobre el PP o el PPCV, i ha mostrat tot el suport a l’editora d’informatius, així com a la resta de professionals de RTVE que treballen cada dia per exercir un servei públic de qualitat i imparcial. El diputat del PSPV ha posat en valor el procés engegat pel Consell per a tenir una televisió pública imparcial, guiada només per criteris periodístics i on l’elecció dels responsables és per majories qualificades i en processos transparents i oberts. “En els mitjans de comunicació públics hi ha una altra manera de fer les coses”, ha incidit Campos qui ha recordat que “amb els socialistes al capdavant del Govern d’Espanya ja es va demostrar que és possible uns mitjans de comunicació públics, independents i de qualitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 15 =

Informacion coronavirus
escalante
el puig
Informacion coronavirus