25n
25N
25N

El PSPV destaca que l'"esforç" del Consell "converteix a la Comunitat en exemple de traçabilitat de la Covid"

El PSPV destaca que l'"esforç" del Consell "converteix a la Comunitat en exemple de traçabilitat de la Covid"
26/07/2020 -

La portaveu socialista de Sanitat en Les Corts Valencianes, Carmen Martínez, ha destacat que l'”esforç” del Consell de Ximo Puig “per avançar-se a possibles rebrots ha convertit a la Comunitat Valenciana en un exemple en el control de la traçabilitat de la Covid-19”.

Així, ha destacat que la valenciana “és la comunitat amb més professionals dedicats a rastrejar el virus, amb 1.008 rastrejadors, huit vegades més que la quantitat de rastrejadors que té la Comunitat de Madrid”, ha informat el PSPV en un comunicat.

“La Conselleria de Sanitat ha treballat per donar una resposta al virus que passe per la previsió i la planificació dels recursos”, ha defensat Martínez. Així, ha assegurat que “el reforç de personal i mitjans que s’ha dut a terme i, especialment, la contractació de rastrejadors, permetrà evitar en la Comunitat Valenciana col·lapses com els que s’han donat en altres comunitats autònomes governades pel PP, com la Comunitat de Madrid, fruit de les polítiques de privatitzacions i retallades de la dreta”.

La diputada socialista ha destacat que la Comunitat “compta amb 1.008 persones dedicades al rastreig, ampliables fins a 1.200, la qual cosa implica l’existència d'”un rastrejador per cada 4.900 habitants”.

“La Comunitat de Madrid, on governa el PP, només compta amb 128 rastrejadors, un per cada 37.000 persones”, ha detallat Martínez, que ha insistit que la Comunitat “té més del doble que la segona comunitat en nombre de professionals de rastreig”.

“MENYS RECURSOS QUE ALTRES COMUNITATS”

En aquest sentit, ha subratllat que aquestes contractacions “s’emmarquen en el gran esforç del Consell de Ximo Puig per dotar de recursos materials i humans per a reforçar el sistema sanitari”, un treball que es duu a terme “amb menys recursos que altres comunitats autònomes, ja que la Comunitat Valenciana és la pitjor finançada”.

Martínez ha lamentat que “altres comunitats que no sols es veuen més beneficiades pel sistema de finançament autonòmic, sinó que obtenen més ingressos en realitzar dúmping fiscal, siguen incapaços de posar aqueixos recursos extra a la disposició del més important, la salut de les persones”.

“El nostre model és clar: apostar per la sanitat pública i, en aquesta situació, per la protecció enfront de la pandèmia, mai serà una despesa, sinó una inversió en el benestar de la ciutadania”, ha conclòs

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 3 =