PSPV critica que Compromís proposa "una estructura per a governar en solitari" l'Ajuntament de València

PSPV critica que Compromís proposa "una estructura per a governar en solitari" l'Ajuntament de València
29/06/2019 -

El PSPV-PSOE de la ciutat de València ha criticat que la proposta de Compromís per a formar el govern municipal, “de la qual han tingut coneixement pels mitjans de comunicació”, és “una estructura per a governar en solitari”.

Els socialistes han lamentat que la coalició valenciana “convertisca la formació de Govern en un espectacle públic en el qual el que menys importa és arribar a un acord”, han censurat en un comunicat.

El PSPV ha defensat que “les propostes han de presentar-se en la taula de negociació, que és el lloc de trobada acordada per a debatre sobre les propostes per a conformar un govern de coalició, estable i de progrés”.

Així mateix, ha remarcat que enfront de la proposta que van presentar els socialistes per a formar un govern de coalició, en línia amb el model del Botànic, “Compromís torna a presentar una estructura dirigida a formar un govern en solitari, amb una estructura de govern en paral·lel en àrees administratives”.

“Es tracta de nou d’un model de coordinadors, en el qual càrrecs no electes de Compromís fiscalitzaran el treball dels regidors socialistes”, han advertit, abans de remarcar que aquesta “no és una proposta de govern de coalició tal com vam proposar en l’última trobada que celebrarem aquesta mateixa setmana, sinó de Govern gerencial, on les decisions es prenen en solitari”.

“De fet, es refereixen a la seua proposta com a govern de Compromís”, afig el PSPV, que lamenta que el partit de Joan Ribó “segueix enrocat en el veto a la formació d’un model del Botànic a València”.

En aquest sentit, els socialistes han valorat que el PSPV-PSOE en la reunió del dijous va anunciar la seua renúncia a presidir el ple de l’ajuntament de València perquè Compromís tinga una figura amb més protagonisme i visibilitat.

Sobre aquest tema, han remarcat que es tracta d'”un model a imatge del botànic que estaria format per una Alcaldia, vicealcaldia i una Junta de Govern de 12 membres, 50 per cent per a Compromís i 50 per cent per al PSPV-PSOE, i onze àrees de Govern” .

En concret, les àrees serien Hisenda; Gestió de recursos; Protecció Ciutadana; Drets Socials; Urbanisme, Regeneració Urbana i Habitatge; Mobilitat; Desenvolupament Econòmic; Cultura, Educació i Esport; Participació i Transparència; Medi ambient i Canvi Climàtic; Cultura Festiva.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 3 =

sagunt a escena 2019
turismo salou