25n
25N
25N

El PSOE sol·licita a la Unió Europea recursos per a la reconstrucció de la Vega Baixa

El PSOE sol·licita a la Unió Europea recursos per a la reconstrucció de la Vega Baixa
17/09/2019 -

L’eurodiputada valenciana del PSOE Inmaculada Rodríguez-Piñero ha sol·licitat a les institucions europees que posen a la disposició de les zones afectades pel temporal “tots els recursos necessaris perquè es puga actuar amb eficàcia i rapidesa en la seua reconstrucció i que els ciutadans se senten protegits per les seues institucions”.

Així, l’eurodiputada socialista ha agraït les mostres de suport i solidaritat que han traslladat tant el Parlament Europeu -a través d’una declaració institucional del president David Sassoli- com a diversos comissaris europeus, però ha demanat que “aqueixa solidaritat es materialitze en ajudes suficients per a reconstruir entre tots i en el menor temps possible aquestes zones”.

Per mitjà d’un comunicat, Rodríguez-Piñero ha manifestat que “els municipis afectats, les diputacions, els governs autonòmics i el Govern d’Espanya ja han oferit la seua ajuda tant a la Vega Baixa com a Ontinyent, Múrcia o Andalusia, però és també necessari que des de la UE es posen a la disposició d’aquestes àrees ajudes suficients”, i ha recordat que “l’horta d’Europa es troba totalment devastada sota les aigües”.

“És fonamental que la Unió Europea pose a la disposició del Govern d’Espanya i de les regions afectades tots els fons i recursos dels quals dispose per a lluitar contra aquest tipus de catàstrofes, que han deixat sense casa a centenars de famílies, han provocat pèrdues milionàries en el sector agrícola i ha provocat innombrables danys en les infraestructures”, ha reiterat i ha posat com a exemple el Fons de Solidaritat, que la Unió Europea va crear en 2002 per a ajudar les regions d’Europa Central afectades també per intenses inundacions durant aqueix estiu.

L’eurodiputada ha considerat com a “fonamental” que el missatge d'”una major proximitat d’Europa” als ciutadans es demostre “amb fets”. “I fets és que en els moments en els quals la gent més necessita a les institucions que els representen, aquestes estiguen al seu costat per a recuperar com més prompte millor una normalitat que tardarà a tornar” ha indicat i ha agraït les condolences per les sis víctimes mortals.

D’altra banda, ha recordat que el president Ximo Puig ha anunciat un “Pla Marshall” per a la Vega Baixa integrat per ajudes de totes les administracions per a coordinar els esforços i reconstruir en el mínim temps possible la comarca. En aquesta línia, tant els diputats socialistes en el Congrés com els eurodiputats del PSPV han sol·licitat que tant el Govern d’Espanya com Europa “oferisquen els recursos suficients per a superar aquesta catàstrofe”.

Finalment, Rodríguez-Piñero ha agraït el treball dels equips d’emergències i dels cossos de seguretat “per a protegir la vida i la seguretat de tots els veïns i que les conseqüències de la DANA no es cobraren més vides”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + 8 =

torrent