Psicòlegs sense Fronteres reclama a la Generalitat que reforce "urgentment" l'atenció psicològica després de més d'un any de pandèmia. L'entitat --que ha realitzat més de 4.800 atencions en un any en la Comunitat Valenciana-- crida l'atenció sobre la "falta de recursos públics" en aquest àmbit, per la qual cosa demana a la Conselleria de Sanitat "augmentar el nombre de professionals de la psicologia, especialment en atenció primària".
A més, insta la Conselleria d'Igualtat i Polítiques inclusives i als municipis a incrementar els psicòlegs en les unitats de serveis socials, al mateix temps que anima a la Conselleria d'Educació a habilitar un servei d'atenció psicològica per a l'alumnat, tant en primària com en secundària "amb capacitat de proporcionar teràpia psicològica".
Després de més d'un any del funcionament del servei d'atenció psicològica per l'emergència del coronavirus que Psicòlogues i Psicòlegs sense Fronteres amb la col·laboració del Col·legi de Psicologia de la Comunitat Valenciana ha posat en marxa per a respondre a l'emergència (aquest es va iniciar el 27 de Març del passat any), ha atés més de 4.800 crides.
El programa s'ha dirigit a donar atenció psicològica gratuïta via telefònica a les persones en situació de vulnerabilitat en la Comunitat Valenciana, a través del telèfon 960 450 230.
El manteniment en el temps de la situació d'emergència en la qual vivim pel coronavirus fa que els problemes psicològics i la necessitat de suport social hagen anat en augment com es constata amb l'increment de cridades al nostre servei d'atenció en els passats mesos de febrer i març.
Així mateix, aquest col·lectiu ha comprovat que, de les crides que van ser derivades per altres serveis, el 53% correspon a centres de salut i hospitals del sistema valencià de salut, la qual cosa indica que els mateixos es troben saturats per a donar resposta.
"MÉS D'UN MES D'ESPERA"
En aquests moments, afigen, "el temps per a rebre atenció psicològica des del sistema valencià de salut és superior a un mes"."Com a professionals de la psicologia, sabem pel treball que hem desenvolupat des de l'inici de l'emergència per coronavirus i pels informes de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) sobre la pandèmia del coronavirus, que l'atenció psicològica continuarà sent necessària en els pròxims mesos per a moltes persones", adverteixen.