25n
25N
25N

Proves gratuïtes a València per a comprovar la salut cerebral i agilitat mental dels ciutadans

Proves gratuïtes a València per a comprovar la salut cerebral i agilitat mental dels ciutadans
02/10/2019 -

La Societat Espanyola de Neurologia (SEN) realitzarà proves gratuïtes per a comprovar la salut cerebral i l’agilitat mental dels valencians. Així, divendres que ve, 4 d’octubre, s’instal·larà un autobús disposat en Ciutat de les Arts i les Ciències –entre l’Hemisfèric i el Museu de les Ciències–, de 10.00 a 18.00 hores per a atendre a totes aquelles persones que vulguen informar-se sobre l’estat de salut del seu cervell i on podran realitzar-se diferents proves.

Amb el lema ‘Un cervell sa, en un cos sa’, la SEN impulsa la celebració de la Setmana del Cervell, una iniciativa l’objectiu de la qual és “fomentar la conscienciació social sobre la importància d’una prevenció activa del cervell i les malalties neurològiques, que afecten un 16 per cent de la població espanyola, així com impulsar l’interés social per la Neurologia i pels pacients i els seus familiars”, expliquen els seus impulsors a través d’un comunicat.

En l’autobús situat a la Ciutat de les Arts i les Ciències, neuròlegs locals atendran de forma gratuïta a tots els ciutadans que s’acosten fins a l’autobús i que vulguen informar-se sobre l’estat de salut del seu cervell, on podran també realitzar diferents proves per a determinar la seua salut cerebrovascular, així com la seua agilitat mental.

“Les malalties neurològiques afecten unes 800.000 persones en la Comunitat Valenciana. Són, per tant, molt freqüents que afecten tant persones joves com a les d’edat avançada i, en moltes d’elles és fonamental tant la prevenció com un diagnostique precoç”, assenyala el doctor José Miguel Láinez, Vicepresident de la Societat Espanyola de Neurologia.

“Malalties com l’ictus, Alzheimer, Parkinson esclerosi múltiple, ELA, cefalees, epilèpsia, entre altres afeccions neurològiques són, a més, la causa de més del 50 per cent dels casos de dependència per trastorns crònics. Per tant, preocupar-nos per la salut del nostre cervell, ensenyant a la població com es pot exercitar, mantindre’l sa i, així, previndre activament les malalties neurològiques, és un dels principals objectius d’aquesta Setmana”, afig l’especialista.

DIAGNÒSTIC, FORMACIÓ I ENTRENAMENT

L'”autobús del cervell” compta amb 50m2 dividits en tres espais destinats al diagnòstic, a la formació i a l’entrenament i exercici del cervell. D’aquesta forma, disposa d’una zona equipada amb lliteres i equips doppler per a mesurar el funcionament cerebrovascular de cada persona i l’estat de les artèries, així com amb utensilis de mesurament per a determinar el risc cerebrovascular; i d’un espai per a l’obtenció d’informació sobre la campanya i les malalties neurològiques i on els neuròlegs ofereixen una atenció personalitzada i solucionen dubtes.

Igualment, alberga una zona destinada tant a adults com a xiquets, amb jocs de percepció, jocs de lògica, jocs de planificació i educació, proves cognitives i d’habilitat visuoespacial que permeten als assistents comprovar la seua agilitat i destresa mental. En finalitzar l’activitat se’ls entregarà a tots els visitants una targeta cervell-saludable amb els resultats que hagen obtingut en cada prova i amb recomanacions per a tindre un cervell sa.

Enguany, en l’exterior de l’autobús, Bayer habilitarà una zona de demostració en la qual els assistents podran ser capaços d’experimentar algun dels molts i variables símptomes que poden patir les persones que han patit un ictus.

“El cervell és un dels òrgans més importants del nostre cos i per al seu correcte funcionament és necessari cuidar-lo de forma contínua. Així que algunes de les principals recomanacions serien realitzar activitats que estimulen l’activitat cerebral i ens mantinguen mentalment actius com llegir, escriure, realitzar mots encreuats, participar en jocs, realitzar activitats manuals etc.; realitzar algun tipus d’activitat física de forma regular; potenciar les relacions socials i afectives; portar una dieta equilibrada; dormir adequadament unes 8 hores diàries; evitar el consum d’alcohol, tabac i drogues o controlar la hipertensió”, comenta Láinez.

Amb motiu de la Setmana del Cervell, també s’han programat conferències-col·loqui en diferents centres i col·legis, on els neuròlegs realitzaran presentacions enfocades al públic infantil amb l’objectiu de fer extensible la celebració d’aquesta setmana entre els més xicotets.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + deu =