caixa popular

Es presenten els projectes de les Falles Municipals de l'any que ve

Es presenten els projectes de les Falles Municipals de l'any que ve
27/05/2017 -

fallas-2018L’Ajuntament de València i els artistes que faran les falles municipals de l’any que ve han fet públics els detalls dels projectes que es plantaran en març del 2018 a la Plaça de l’Ajuntament. En l’acte, celebrat aquesta vesprada al Palau de l’Exposició de València, han participat, juntament amb el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, Miguel H, autor de la falla infantil, Pepe Latorre i Gabriel Sanz, creadors de la falla gran, i Okuda San Miguel, dissenyador internacional que col·laborarà amb Latorre i Sanz en el disseny de la falla gran.

Latorre i Sanz han destacat la seua il·lusió i implicació total com a autors per segona vegada de la falla gran municipal. “Tindrem una falla diferent, amb una estructura de falla però amb personalitat pròpia i amb un joc de colors únic”, ha explicat Latorre, qui ha valorat la col·laboració en el seu projecte d’Okuda, “un artista internacional que facilitarà una projecció internacional”. Els artistes, amb una gran trajectòria al món de les Falles, han garantit un treball molt professional realitzat per artistes fallers.

La proposta per a la falla gran municipal del 2018 incorpora al llenguatge de les Falles codis visuals de l’art contemporani amb la col·laboració directa d’Okuda, qui proposa “reflexionar amb ironia sobre la piràmide de valors que sustenten la societat actual”. Ho fa amb una escultura en forma de tòtem i una estructura que proposa un recorregut entre allò que imagina i allò real i una reflexió sobre com els diners regeixen l’existència humana. Okuda participarà en la plantà de la falla gran pintant in situ algunes de les parts principals de la falla.

Per la seua part, Miguel H ha presentat els trets principals de la falla infantil municipal de l’any que ve. “La idea de crear una falla basada en el mític llibre ‘El xicotet príncep’ bàsicament està motivada pel seu 75 aniversari. És la millor forma de retre homenatge a un llibre d’aprenentatge dels nostres primers anys de vida”, ha explicat l’artista.

“El meu secret no pot ser més simple: només amb el cor es pot veure bé; allò essencial és invisible per als ulls. Com bé va dir aquella rabosa, s’intentarà fer visible allò invisible donant forma a una novel·la plena de valors”, ha afirmat Miguel H, qui ha destacat que aquesta obra literària ensenya valors als més menuts i connecta a la gent adulta amb la seua infància.

L’estructura de la falla infantil municipal de l’any que ve es basa en un planetari de fusta interactiu i inclourà entre les seues escenes els planetes del rei, l’astròleg i el vanitós, entre altres, i la Terra. Els personatges estaran vestits per Reyes Pe i entre els materials que empraran hi haurà la fusta, corfes, cartó, tela i molsa.

Fuset ha destacat la qualitat dels projectes i la professionalitat dels artistes fallers que les signaran. “Tant Latorre i Sanz, amb la falla gran municipal, com Miguel H, amb la falla infantil, donaran el millor d’ells mateixos per al món faller i per a la nostra ciutat. Mereixen tot el nostre respecte i suport i els agraïm el seu treball”, ha destacat.

Els artistes fallers rebran durant el procés de creació de les falles municipals de l’any que ve les aportacions que consideren oportunes els integrants dels jurats independents que van seleccionar per unanimitat el mes passat sense vot polític els projectes de Latorre i Sanz, per un costat, i de Miguel H, per l’altre. La Federació de Falles amb Especial Ingeni i Gràcia, la Interagrupació de Falles, el Gremi d’Artistes Fallers, el Cercle de Belles Arts i l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana varen proposar els membres del jurat per escollir la falla gran municipal de l’any que ve, mentre que les Falles I+E, la Interagrupació de Falles, el Gremi d’Artistes Fallers, l’Associació Professional d’Il·lustradors Valencians i FULL (Fundació pel Llibre i la Lectura) varen proposar els integrants del jurat que va fer la tria de la falla infantil que es plantarà a la Plaça de l’Ajuntament en 2018.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × tres =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios