25n
25N
25N

Els projectes de Cooperació Internacional al Desenvolupament han comptat amb un finançament de 20,9 milions d'euros en 2020

La Generalitat ha creat una línia específica per a pal·liar els efectes de la COVID-19 en països vulnerables que ha comptat amb 500.000 euros

Els projectes de Cooperació Internacional al Desenvolupament han comptat amb un finançament de 20,9 milions d'euros en 2020
16/04/2021 -

El Consell ha ratificat la Memòria de Gestió en matèria de Cooperació Internacional al Desenvolupament de 2020, elaborada des de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.

Durant l’any passat es van finançar un total de 50 projectes de Cooperació Internacional al Desenvolupament en països i poblacions estructuralment empobrides amb un import global de finançament de 20.992.729,48 euros.

Així mateix, durant 2020 s’ha reforçat el compromís de la Generalitat en matèria d’Acció Humanitària. En aquest sentit, s’han finançat 9 projectes amb un import de 2,6 milions d’euros i 2 iniciatives relacionades amb la prevenció i mitigació de la violència sexual i de gènere en dones i població infantil, actuacions que han comptat amb un finançament de 499.457,93 euros.

Aquestes convocatòries han permés desenvolupar accions als països de Txad, Kenya, Mali, Mauritània, Nigèria, República Democràtica del Congo, Sàhara occidental, Síria i Uganda.

També, s’han desenvolupat diferents projectes a través de col·laboracions entre la Generalitat i organitzacions d’acció humanitària, accions que s’han materialitzat a través de cinc convenis amb Farmamundi, Creu Roja, Unicef, Unrwa i Acnur i que han comptat amb una dotació global d’1.350.000 euros.

Al seu torn, s’ha continuat treballant a través de l’acció conjunta en matèria d’acció humanitària amb l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament, amb una quantia de 50.000 euros. En el marc d’aquest conveni, s’ha acordat destinar 250.000 euros a un projecte d’Unicef a Hondures per a donar resposta a l’emergència provocada després del pas dels huracans Eta i Iota.

Línia específica COVID-19

La Generalitat ha creat una línia específica de subvencions a ONGD per a pal·liar la crisi humanitària provocada per la pandèmia als països més vulnerables que ha comptat amb 500.000 euros.

A través del Comité Permanent d’Acció Humanitària de la Comunitat Valenciana (CAHE), es van aprovar 7 projectes en diferents països o zones geogràfiques de major vulnerabilitat.

Unes altres de les àrees en les quals s’ha treballat és la promoció de l’Educació per a la Ciutadania Global. En aquest àmbit, s’han finançat 44 projectes, amb una quantia total concedida de 2.981.128,83 euros per a actuacions en centres educatius, en l’àmbit no formal i de sensibilització.

Al seu torn, en 2020 s’ha inclòs per tercer any consecutiu, com una línia específica, la convocatòria de projectes dirigits a la divulgació, promoció i defensa dels drets humans en l’àmbit de la Comunitat Valenciana per a accions orientades a sensibilitzar a la ciutadania valenciana sobre activistes de drets humans. Aquestes ajudes han permés el finançament de 4 iniciatives amb 100.000 euros.

Així mateix, la Generalitat ha col·laborat amb les universitats públiques valencianes per a desenvolupar accions de recerca i formació amb un finançament de 650.000 euros, a més de la línia orientada a la Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible que ha comptat amb 140.000 euros distribuïts entre les cinc universitats.

Procés participatiu V Pla Director

Tal com recull la Memòria de Gestió de 2020, el mes d’octubre passat es va iniciar el procés participatiu per a l’elaboració del V Pla Director de la Cooperació Valenciana 2021-2024, en el qual es van presentar tant els resultats de l’informe “Diagnòstic de Capacitats de la Cooperació Valenciana” com el programa i calendari del procés participatiu, una activitat que va comptar amb la participació de 413 persones.

Des del 3 de novembre i fins a finals de desembre es va desenvolupar un treball participatiu i de debat per a establir les bases de la cooperació valenciana durant els pròxims quatre anys. Per a això, es van realitzar nou grups de focals amb l’objectiu d’oferir una visió global i participada en diferents àrees temàtiques relacionades amb el futur de la cooperació valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − set =

museo prehistoria