caixa popular

El projecte Sumport millora el transport sostenible en el Port de València

El projecte Sumport millora el transport sostenible en el Port de València
06/03/2018 -

El Centre d’Innovació Urbana de València, Las Naves, i la Fundació ValenciaPort han llançat un vídeo explicatiu amb l’objectiu de donar a conéixer a la ciutadania el projecte Sumport, que compta amb un pressupost global de 2’3 milions d’euros, i que millora el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible del Port de València.

El projecte, inclòs dins del programa europeu Interreg Med, està desenvolupant dues iniciatives pilots al Port de la nostra ciutat: una flota de bicicletes elèctriques compartides per a passatgers i una aplicació adreçada als treballadors i treballadores portuàries perquè compartisquen els seus vehicles.

Junt amb València, en Sumport participen altres ciutats amb port de l’arc mediterrani d’Itàlia, Grècia, Eslovènia, Montenegro, Xipre i Albània (Koper, Kotor, Durres, Igoumenitsa i Limassol). L’Ajuntament de València i l’Autoritat Portuària, a través de Las Naves i la Fundació ValenciaPort, són les entitats encarregades de desenvolupar el projecte Sumport, amb l’objecte de millorar la sostenibilitat, mobilitat, el medi ambient i fomentar la innovació en l’àmbit portuari, així com reduir la contaminació, fomentant un transport baix d’emissions de carboni.

Aquesta iniciativa europea, que compta amb un pressupost global de 2,3 milions d’euros i que està desenvolupant-se des de fa ja més d’un any -amb una duració total de 2 anys i mig-, actua i millora el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible del Port de València. En aquests moments està en fase d’elaboració dues actuacions pilots: d’una banda s’instal·larà una flota de bicicletes elèctriques compartides per a passatgers, i d’altra banda es posarà en marxa una aplicació que permetrà a tots els treballadors i treballadores del Port compartir els seus vehicles. El vídeo que hui ha llançat Las Naves amb la col·laboració de la Fundació ValenciaPort explica, precisament, aquestes actuacions i el projecte en sí. A més, el Centre d’Innovació Urbana serà l’encarregat de transferir els resultats de València a les ciutats participants en el projecte així com a altres de l’arc mediterrani.

El Port de València té un importantíssim trànsit de passatgers i turistes. «En eixe context, Sumport treballa per la integració del Port i la ciutat, i per la posada en marxa, com déiem, d’estratègies de transport més respectuoses amb el medi ambient dins de la zona portuària», explica el regidor d’Innovació, Berto Jaramillo, qui a més, subratlla que «és una actuació més en la nostra aposta per un canvi de model pel qual es pretén una mobilitat més sostenible».


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + dinou =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC