25n
25N
25N

La remodelació de la plaça de Bruges i l'entorn de la Llotja recuperarà els elements patrimonials de la ciutat

Es preveu començar amb l’execució de les obres entre finals d’enguany o principis de 2021

La remodelació de la plaça de Bruges i l'entorn de la Llotja recuperarà els elements patrimonials de la ciutat
29/04/2020 -

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha presentat el projecte definitiu d’obres per a la plaça de Bruges i l’entorn de la Llotja, Mercat Central i l’Església dels Sants Joans, que s’aprovarà demà a la Junta de Govern Local. Aquesta actuació, que té com a objectiu prioritari tant la recuperació de l’espai públic, com la posada en valor dels elements patrimonials de la ciutat, comptarà amb un pressupost de 8.373.413 euros.

Tal com ha explicat Gómez, la idea és crear un espai unificat que regruix el valor històric que es concentra en aquest lloc. “Actualment semblen zones inconnexes. Per això, el que es pretén és connectar aquests espais amb elements que li donen continuïtat i un embolcall únic a aquest espai emblemàtic de València”. Per descomptat, sempre tenint en compte aspectes fonamentals com l’accessibilitat o l’eficiència energètica.

Però, en què consisteix el projecte? Per a començar, s’ha apostat per diferents tipus de paviments en funció de l’espai en el qual ens trobem, que simularan a més els camins de l’aigua. “València és una ciutat fluvial que naix entre dos braços d’un mateix riu i per on passa la séquia mare Rovella”. D’aquesta manera, es col·locarà, al voltant de la Llotja, un paviment de pedra natural, similar al de la seua façana, i que contraste amb el dels escalons, ja que “es tracta d’un dels paviments més antics de la ciutat”.

Per al voltant de l’Església dels Sants Joans, s’emprarà la mateixa pedra de la seua façana però en format més xicotet i, el més destacat, es pavimentarà amb llamborda recuperada l’entorn del Mercat. “Un empedrat que ara roman ocult sota l’asfalt i que recuperarem”.

Així mateix, s’ampliaran els espais verds amb la incorporació de més arbrat i, especialment, a la plaça del Mercat, se substituirà l’arbratge actual per palmeres datileres, tan característiques del paisatge urbà de València.

Sandra Gómez ha assenyalat que s’espera traure en el menor temps possible la licitació per a començar les obres entre finals d’enguany i principis de 2021. El termini d’execució de les obres serà de 15 mesos.

Actuacions per zones

A la plaça de Bruges, un dels elements clau serà resoldre el final de l’avinguda de l’Oest, “adequant la seua traça a l’escala residencial del barri”. Però, a més, s’afegirà un reticle de palmeres seguint els eixos de l’estructura del mercat, així com la instal·lació d’un sistema de pèrgoles que no sols dotaran d’ombres aquest espai, sinó que serviran per a camuflar del paisatge els elements de l’actual pàrquing, com els ascensors i l’escala.

Finalment, la vicealcaldessa ha apuntat que “encara que es convertirà en zona de vianants en gran manera, es permetrà el pas tant del transport públic, com dels vehicles privats que accedisquen als pàrquings públics i privats”. La zona de càrrega i descàrrega queda ja resolta amb l’espai destinat dins del pàrquing del Mercat Central, i s’instal·laran xicotetes zones d’aparcament de bicicletes.

Respecte a la plaça del Mercat, es netejarà el paisatge urbà amb la retirada dels actuals elements de senyalització per a projectar un espai obert, unificat i per als vianants. Així mateix, cal destacar que es crearà una zona a manera de graderia, de quatre escalons, amb la qual s’aconseguirà recuperar la cota original d’accés a Les covetes i dotar-les de més valor. Això sí, en tractar-se de propietats privades, de moment no es preveu dotar-les de cap altre ús.

Finalment, en la coneguda com a Plaça Taula de Canvis, es preveu la seua conversió en zona de vianants i la ubicació d’una zona de jocs.

Finalment, Gómez ha assenyalat que es garantirà, en tot moment, l’accessibilitat als diferents espais d’aquest entorn, així com el compromís d’apostar per una il·luminació eficient per a reduir la contaminació lumínica i l’aprofitament de l’energia. En aquest sentit, les pèrgoles generaran energia elèctrica per a proveir el local públic de la Llotgeta, permetent emprar l’energia sobrant per a elements de recàrrega de dispositius mòbils en l’espai públic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − 9 =

Informacion coronavirus