25n
25N
25N

Un projecte pilot smartcity converteix en intel·ligents 262 contenidors de vidre i envasos als pobles de València

Un projecte pilot smartcity converteix en intel·ligents 262 contenidors de vidre i envasos als pobles de València
22/08/2020 -

El vicealcalde de Val√®ncia i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, i el regidor d’Agenda Digital, Pere Fuset, han informat hui d’un projecte pilot smartcity amb qu√® l’Ajuntament de Val√®ncia ha comen√ßat a sensoritzar 262 contenidors de residus s√≤lids als Pobles de Val√®ncia. En concret s√≥n ja 135 contenidors de vidre i 127 d’envasos lleugers ubicats a les zones tant dels Pobles del Nord, com els Pobles del Sud en el que suposa el primer projecte pilot per avan√ßar en la gesti√≥ intel¬∑ligent dels residus s√≤lids de Val√®ncia.

Fuset ha explicat que “gr√†cies a la utilitzaci√≥ de sensors les empreses de recollida poden monitorar en temps real l’estat d’ompliment dels contenidors, evitant desbordaments innecessaris i obtenint informaci√≥ √ļtil per adaptar les seues rutes de recollida”. Aix√≠, el regidor d’Agenda Digital ha explicat que “amb aquesta iniciativa pilot de digitalitzaci√≥ obrim la porta a una gesti√≥ smart dels residus s√≤lids a Val√®ncia, afavorint una optimitzaci√≥ dels recursos, una millora de la informaci√≥ per a la presa de decisions i una reducci√≥ de les emissions i les mol√®sties generades pels despla√ßaments”.

Els sensors, ubicats als mateixos contenidors, informen sobre el percentatge de capacitat disponible de cada unitat aix√≠ com l’estat de la seua bateria i la temperatura. Tenen una vida √ļtil de deu anys i funcionen amb tecnologia d’ultrasons. Mitjan√ßant connectivitat m√≤bil aquests sensors enllacen amb la plataforma de gesti√≥ de residus integrada en la plataforma smartcity VLCi i les seues dades es representen al sistema d’informaci√≥ geogr√†fica municipal. En aquest primer projecte pilot des de l’Ajuntament s’ha optat per prioritzar els contenidors dels Pobles de Val√®ncia per ser els que requereixen despla√ßaments de major dist√†ncia des de les plantes de residus.

Per la seua banda, el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat que “el servici de Gesti√≥ Sostenible de Residus Urbans i Neteja de l’Espai P√ļblic ha analitzat les corbes d’ompliment i analitzat estad√≠sticament m√©s de 200.000 mesuraments registrades cada hora, les 24 hores del dia, entre novembre de 2019 i el mes de maig d’enguany, de les fraccions de vidre i envasos. Aquestes dades ens han sigut molt √ļtils per comprovar si les freq√ľ√®ncies de recollida eren les adequades per evitar desbordaments de contenidors”.

Aix√≠, d’aquesta manera, el servici de recollida de vidre t√© establides dos rutes o itineraris, una cada sis setmanes, en qu√® recull la totalitat dels 120 contenidors, i una altra intercalada en el per√≠ode anterior, transcorregudes tres setmanes, que recull els 40 contenidors que no poden esperar a ser recollits sis setmanes sense que s’√≤mpliguen. Evidentment, poden produir-se generacions temporalment majors d’algun contenidor, que seran detectats per l’aplicaci√≥ i que obligaria a haver de retocar l’itinerari intercalat, de manera que s’afig algun contenidor m√©s a la ruta dels 40 m√©s productors. Aquesta forma de recollida ja es produ√Įa abans de la sensoritzaci√≥, de manera que l’aplicaci√≥ d’aquesta tecnologia ha perm√©s afinar i millorar els itineraris i reduir el nombre de desbordaments per ompliment inesperat.

El per√≠ode de temps de recollida dels 140 contenidors de la fracci√≥ d’envasos √©s de dos dies actualment. S’ha analitzat aix√≠ mateix el nombre de contenidors i la ubicaci√≥ dels contenidors que permeteren duplicar el per√≠ode de temps de recollida, √©s a dir, passar a recollir-se amb un per√≠ode de quatre dies, i la conclusi√≥ √©s que nom√©s 14 contenidors (un 10 %) es poden recollir amb aquest per√≠ode, de manera que 126 contenidors (90 %) han de recollir-se cada dos dies.

“En definitiva, el que ens permet aquest sistema √©s afinar la freq√ľ√®ncia de recollida de les diferents fraccions i, a m√©s, tindre informaci√≥ en temps real dels possibles desbordaments dels contenidors, una de les imatges que disminueix m√©s la percepci√≥ positiva dels ve√Įns i ve√Įnes de la ciutat i els seus pobles”, ha afegit Campillo.

Per la seua part, Fuset, ha recordat que “aquesta iniciativa est√† emmarcada dins del projecte global ImpulsoVLCi, coordinat per l’Oficina de Ciutat Intel¬∑ligent, que amb els seus diversos components ha estat beneficiari d’una important ajuda de fons europeus gestionats per red.es, amb un pressupost global de sis milions d’euros”. Fuset ha apuntat que “amb projectes com aquest Val√®ncia continua consolidant-se com una smartcity pionera que empra la tecnologia per a millorar la vida de les persones”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × cinc =