25n
25N
25N

El Consell aprova un projecte pilot per al reciclatge de l'alumini i acer lleuger a València

El Consell aprova un projecte pilot per al reciclatge de l'alumini i acer lleuger a València
13/03/2020 -

El Ple del Consell ha aprovat el Protocol general d’actuació per a la implementació del projecte pilot per al reciclatge de l’alumini i acer lleuger a la ciutat de València.

Aquest projecte pilot, que va ser presentat el dia 3 de març, es realitzarà amb col·laboració publicoprivada entre la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, l’Ajuntament de València i l’empresa Nespresso.

Així, a partir de maig de 2020, els veïns de la ciutat de València podran depositar una gran varietat de xicotets productes d’alumini i acer lleuger en el contenidor groc.

València és, per tant, la primera ciutat d’Espanya a posar en marxa aquest projecte de classificació i recollida de l’alumini i l’acer lleuger a través del contenidor groc.

L’alumini té l’avantatge de ser 100% i infinitament reciclable i, per tant, és un material que reflecteix perfectament els principis i valors de l’Economia Circular.

Un dels objectius és incrementar les tones d’alumini reciclades en l’àmbit territorial de València i reduir, d’aquesta manera, la fracció d’eliminació en abocador procedent del municipi.

Gràcies al projecte pilot es podrà avançar en els objectius de reciclatge i disposicions en el marc del Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana i del Pla Estatal Marco de Gestió de Residus.

A València ciutat, existeixen més de 60 punts de recollida de càpsules, entre punts de venda i la xarxa d’ecoparcs fixos i mòbils.

A part de les càpsules de café d’alumini, els productes que podran ser depositats en el contenidor groc són molt diversos: safates d’alumini, bosses de productes de butxaca d’alimentació, tapes d’obertura fàcil, envasos de metall, paper d’alumini, tubs de metall, bosses de café d’alumini, tubs de crema d’alumini, entre altres.

Campanyes de conscienciació

Tant l’Ajuntament de València com la Conselleria d’Agricultura i Transició Ecològica i l’empresa Nespresso s’han compromés a desenvolupar campanyes de comunicació, publicitat i pedagogia en els canals de comunicació i suports propis, amb l’objectiu de promoure que aquells productes d’alumini i acer lleuger susceptibles de participar en el projecte pilot es depositen en el contenidor d’envasos.

Tots els costos del projecte pilot seran assumits per la companyia suïssa, incloent-hi els derivats del disseny i implementació de la solució tecnològica que s’instal·larà en la planta de classificació d’envasos de Picassent, la qual cosa permetrà la separació de l’alumini i acer lleuger, així com la campanya de conscienciació ciutadana.

Innovació en el procés

A escala tècnica, es tracta d’una tecnologia mitjançant corrents de Foucault ja existent i present en les plantes de gestió de residus d’envasos. Com sol estar configurada, no capta els productes de xicotet volum.

La innovació en el procés desenvolupada per Nespresso supleix aquesta manca. D’aquesta manera, s’ha incorporat una nova màquina de Foucault adaptada per a incrementar la captació del residu d’alumini i acer de xicoteta grandària.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 11 =

CCCC
activem alfafar