25n
25N
25N

Arranca un projecte per a potenciar la memòria olfactòria en malalts d'Alzheimer a través de l'art i les essències

UPM

Arranca un projecte per a potenciar la memòria olfactòria en malalts d'Alzheimer a través de l'art i les essències
15/05/2019 -

L’equip d’Alva Cultural, format per Raquel Álvarez, llicenciada en Història de l’Art, i Sagrari Álvarez, doctora en Psicologia, començarà a treballar aquest dijous, 16 de maig, en el projecte ‘L’essència de la memòria’ amb els usuaris del centre que l’Associació de Familiars d’Alzheimer de València (AFAV) té a València.

Aquest primer taller finalitzarà el 6 de juny i posteriorment, del 13 de juny al 4 de juliol, es desenvoluparà un altre amb els usuaris del centre d’AFAV a Montcada.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que compta amb la col·laboració de la Fundació Divina Pastora, és potenciar la memòria olfactòria, a través d’unes essències creades per Ernesto Ventós de la Col·lecció Olor Visual, elaborades per Lucta, i d’obres d’art dels artistes Carlos Saura, José Tapia, Prado Garijo, Saval i Zarva Barroso que poden ajudar els malalts a recrear imatges.

Per al projecte s’han seleccionat obres d’art de diferents temàtiques, motius i tècniques amb les quals puguen ajudar a rememorar algun record que, més que objectiu, siga de sensacions i experiències viscudes.

‘L’essència de la memòria’ naix arran d’una experiència anterior vinculada a una exposició d’art. En aquella ocasió es convidava a la gent que participava en aquest taller al fet que es convertiren en perfumistes.

Els resultats obtinguts evidenciaven que les essències amb les quals treballaven els evocaven algun record o lloc de la seua infància, així que, partint d’aquesta premissa, es va decidir traslladar la investigació a malalts d’Alzheimer per a estimular la seua memòria sensitiva, expliquen responsables del projecte en un comunicat.

Alva Cultural desenvolupa diferents activitats i tallers en els quals empra la cultura, en les seues diferents disciplines, com a instrument per al benestar i la millora en la qualitat de vida. També organitza projectes culturals per a la salut en entorns hospitalaris.

Per part seua, la Fundació Divina Pastora és una organització sense ànim de lucre que para atenció a persones amb alt risc d’exclusió social i està orientada a la promoció d’obres socials, benèfiques, mèdic sanitàries i de protecció de salut.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + 9 =

museo prehistoria