25n
25N
25N

Una protesta a València defensa la supervivència de l'Amazones: "No podem respirar sense els pulmons de la Terra"

E.P

Una protesta a València defensa la supervivència de l'Amazones: "No podem respirar sense els pulmons de la Terra"
23/08/2019 -

Una protesta celebrada aquest divendres a València davant el Consolat del Brasil ha defensat la “supervivència” de l’Amazones i de tot el seu ecosistema i ha reclamat la finalització de la “destrucció” d’aquest entorn natural.

Així, amb lemes com a ‘Stop destrucció de l’Amazones’, ‘L’Amazones no està en venda’, ‘La selva no es ven, es defensa’, ‘Poder respirar hauria de ser una prioritat’ i ‘No podem respirar sense els pulmons de la Terra’ han rebutjat les polítiques que el govern brasiler aplica en aquest entorn.

En la concentració, impulsada pel col·lectiu Fridays for Future Joventut pel clima de València, ha participat al voltant d’un centenar de persones, entre elles representants d’altres entitats i responsables polítics com el regidor de Mobilitat Sostenible i de Platges de València, Giuseppe Grezzi.

“Fridays for Future a València es concentra davant el Consolat del Brasil perquè per part del govern del Brasil s’estan duent a terme per la protecció del medi ambient unes polítiques que anomenen ambientals però que no ho són i que es basen a destruir l’Amazones i a acabar amb tot el que pot ser el futur del Brasil i de tot el món”, ha exposat la portaveu d’aquest col·lectiu, Ana Calahorrano.

Així, ha assegurat que “l’Amazones és un ecosistema que produeix el 20 per cent de l’oxigen per a tothom” i ha ressaltat, en conseqüència, que la seua destrucció “no és un tema que només afecte al Brasil” sinó una qüestió “incumbeix a tothom”.

Calahorrano ha comentat que es preveu que a la concentració d’aquest divendres se sumeixen “en unes setmanes més accions”, tenint en compte “la gravetat” de la situació que viu l’Amazones. “La gravetat de l’assumpte ens portarà a convocar més vegades i a ajuntar-nos amb altres col·lectius que també estan preocupats per l’Amazones”, ha apuntat.

Preguntada per les accions que es poden dur a terme a Espanya per a pal·liar els problemes que amenacen a l’Amazones i el seu entorn, la portaveu de Fridays for Future ha considerat que aquests “es comencen a solucionar parant les polítiques destructives que està duent a terme el govern –del president del Brasil, Jair– Bolsonaro”.

“Des d’Espanya ajudaria molt repensar com estem consumint i a quin tipus d’empreses estem ajudant perquè si estem donant suport a empreses que estan destruint l’Amazones, d’alguna manera estem legitimant i finançant això i contribuint a la seua destrucció”, ha agregat. Així mateix, ha instat a “trobar grups locals d’activistes que estiguen protestant pel mateix” per a “ajuntar forces i fer-nos sentir tots”.

“REPENSAR EL NOSTRE CONSUM”

Calahorrando ha comentat que “la desforestació de l’Amazones es deu principalment als cultius de soja per a alimentar bestiar i criar animals que després són convertits en menjar” i ha subratllat que “tots hauríem de repensar el nostre consum i hàbits alimentaris per a no contribuir a la destrucció dels ecosistemes i de l’Amazones en concret”.

Per part seua, el regidor de Mobilitat Sostenible i Platges ha expressat el “suport” de l’Ajuntament de València a la mobilització impulsada aquest divendres per Fridays for Future i ha advertit del “repte fonamental” que es té enfront de la situació que viu l’Amazones i la resta de la Terra.

“Estem a la vora del col·lapse. La situació que s’ha generat al Brasil, per molt llunyana que ens semble, és una situació gravíssima perquè tot el que es crema allí ho patim ací amb l’increment vertiginós dels efectes del canvi climàtic”, ha manifestat l’edil.

“TERRORISME AMBIENTAL”

Igualment, Grezzi ha considerat que “hi ha una relació directa entre el que ha fet el president Bolsonaro per a encoratjar la transformació agrícola i la destrucció de l’Amazones i les cremes incontrolades que s’estan fent” i ha afirmat que “estem davant terrorisme ambiental”.

Després d’això, el responsable municipal ha ressaltat que “l’ONU hauria d’intervindre i prendre partit portant a Bolsonaro davant el Tribunal Penal Internacional perquè s’està destruint un patrimoni que no és sol del Brasil sinó de tota la humanitat”, a més de destacar les conseqüències del canvi climàtic i de la deterioració del planeta.

“PRENDRE PARTIT”

“Hem de prendre partit. Hem de fer força perquè això ha de canviar. Ha d’haver-hi un canvi ràpid de tendència amb tot el que està passant”, ha declarat Giuseppe Grezzi, que ha opinat que és també “fonamental” que assumptes com la situació que viu el Brasil s’incloguen en la reunió del G-7.

“S’hauria de parlar com a primer tema, hauria d’obrir tots els informatius. Ha passat a Sibèria, està passant en l’Amazones i amb el desglaç. Deixem de guerres entre països i fem una vertadera aliança per a canviar la ruta en la qual estem, que ens porta al col·lapse i a la destrucció”, ha agregat el regidor.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 3 =

museo etnologia
ficcions 2019-2020