caixa popular

S'aprova la protecció de l'Horta de València

Les Corts donen llum verda a la llei de L’Horta que pretén dinamitzar el territori

S'aprova la protecció de l'Horta de València
22/02/2018 -

Els agricultors i agricultores valencians demandaven una nova regulació que protegirà l’Horta de València i que promoguera la seua recuperació i dinamització. Així doncs, hui les Corts Valencianes l’han aprovat, en presència dels representants de les principals associacions d’agricultors (La Unió de Llauradors i AVA-ASAJA) i fins i tot amb càrrecs públics en l’amfiteatre, com la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó.

Aquesta norma preveu la creació del Consell de l’Horta per a gestionar les mesures que es duran a terme en el territori, desenvolupades a través del Pla d’Acció Territorial. Aquest és un instrument que regularà l’anomenada infraestructura verda i els usos i activitats de les parcel·les, depenent del grau de protecció de cada àrea.

Un altre punt rellevant és la solució que posa al sòl agrari que es declare infrautilitzat. Els propietaris d’aquestes terres hauran de posar-les en funcionament en un termini d’un any i si, després d’aquest termini, no s’ha resolt el problema, haurà de cedir temporalment la finca a un tercer que vulga conrear-la, o a un mecanisme d’intermediació de terres gestionat pel Consell de l’Horta.

Des de l’oposició, la diputada Rosa García (Ciutadans) ha posat de manifest que “no han donat a llum una bona llei” perquè “s’oblida del sector” i no protegeix als agricultors. En el Partit Popular, Luis Santamaría ha qualificat la nova norma d'”especulativa” i “discriminatòria”.

Rafael Briet, del PSPV, ha assenyalat que han tractat de fer una norma en “la qual tots estiguen representats” i que pretén fer de l’horta “un espai viu” i un “espai competitiu i estratègic”. Graciela Ferrer (Compromís), per la seua banda, ha reivindicat que aquestes mesures són una demanda social per a revitalitzar l’horta i ha ressaltat que és necessari protegir-la de l’especulació.

De la mateixa forma que Podemos, el seu diputat Antonio Montiel ha defensat que és “el millor” text que podien presentar per a revitalitzar un territori que “no pot ser un jardí de l’àrea metropolitana”.

Aquest matí, els representants de la Plataforma Per l’Horta, que han presentat més de 5.000 signatures per a demanar un consens entorn de la llei, han aclarit que era “una demanda ciutadana” des de 2001, quan es va presentar una Iniciativa Legislativa Popular perquè es tramitara aquesta norma. “No serà perfecta, però sí un gran avanç en defensa de l’horta“, han ressaltat.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + dos =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris