25n
25N
25N

Protecció civil alerta per fortes pluges i vents al Mediterrani

Protecció civil alerta per fortes pluges i vents al Mediterrani
02/12/2019 -

La Direcció General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l’Interior alerta per pluges persistents en l’àrea mediterrània i tempestes localment fortes, especialment a Alacant i València, segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

D’aquesta manera, l’AEMET preveu que les pluges superen els 100 litres per metre quadrat en la zona del mediterrani. A més, demà les pluges s’estendran a gran part de l’àrea mediterrània peninsular, concretament a Múrcia, aquest d’Almeria i també a Balears i Melilla.

De la mateixa manera, els vents costaners afectaran el litoral de Múrcia, Almeria, Alacant i València. Davant les pluges intenses, Protecció Civil i Emergències recomana que si va conduint disminuïsca la velocitat, extreme les precaucions i no es detinga en zones on puga discórrer gran quantitat d’aigua. Si ha de viatjar, procure circular preferentment per carreteres principals i autopistes.

En cas de tempestes sobtades i pluges intenses, s’ha de tindre en compte el lloc on s’aparquen els vehicles. El ràpid ascens del nivell de les aigües pot danyar els vehicles aparcats sobre zones inundables i, a més, arrossegar-los, provocant danys a béns d’altri i fins i tot obstaculitzar el flux natural del corrent.

Igualment, en cas que comence a ploure de manera torrencial, pot existir risc d’inundació. Per tant, és recomanable que no travesse amb el seu vehicle ni a peu, els trams inundats, perquè desconeix el que pot haver-hi davall de l’aigua i localitze els punts més alts de la zona. No intente salvar el seu automòbil enmig d’una inundació. Si es troba en el camp, cal allunyar-se dels rius, torrents i zones baixes de vessants i pujols, evitant travessar guals inundats.

Davant el risc de tempestes, Protecció Civil recorda que el perill de les tempestes per a les persones es produeix, fonamentalment, en camp obert. No obstant això, en els nuclis urbans també hi ha perill de caiguda de llamps, per la qual cosa és convenient col·locar-se prop dels edificis per a protegir-se.

En els habitatges s’aconsella evitar els corrents d’aire. Si va conduint, un vehicle tancat pot ser un bon refugi. Si la tempesta el sorprén en el camp, evite córrer i romandre en llocs elevats, com els alts dels pujols, crestes o divisòries. No es refugie sota els arbres i allunye’s de filats i objectes metàl·lics.

Finalment, en el cas de vents costaners és recomanable que Si es troba en zones marítimes, procure allunyar-se de la platja i d’altres llocs baixos que puguen ser afectats per les elevades marees i onatges que solen generar-se davant la intensitat de vents forts.

Es recomana evitar estacionar els vehicles en zones que puguen veure’s afectades per l’onatge. En aquestes situacions, la mar adquireix condicions extraordinàries i pot arrossegar-li si es troba en les proximitats de la mar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + divuit =

escalante
Informacion coronavirus
el puig