25n
25N
25N

Conselleria de Cultura, produccions valencianes i centres públics, promeses culturals d'Unides Podem-EUPV

Conselleria de Cultura, produccions valencianes i centres públics, promeses culturals d'Unides Podem-EUPV
23/04/2019 -

Una Conselleria de Cultura “pròpia”, produccions valencianes en els cinemes i centres d’exhibició públics són alguns dels compromisos en matèria cultural d’Unides Podem-Esquerra Unida.

El candidat a la Presidència de la Generalitat d’Unides Podem- Esquerra Unida, Rubén Martínez Dalmau, i la candidata a Les Corts Valencianes per València de la coalició, Rosa Pérez Garijo, han mantingut una trobada aquest dimarts amb representants de diversos sectors professionals del món de la cultura amb l’objectiu d'”escoltar propostes útils per a engegar polítiques culturals que facen de la valenciana una societat més democràtica, amb una ciutadania crítica i exigent”.

En l’acte han estat presents, entre d’altres, la presidenta de l’Associació d’Editors del País Valencià, Àfrica Ramírez, l’escriptor i periodista, Xavier Aliaga, l’actor i productor teatral Juan Carlos Garés, i la música Clara Calvo, del col·lectiu de dones treballadores de la música del País Valencià.

Rubén Martínez Dalmau ha fet referència a la inclusió en el programa de la formació de la dinamització cultural a través de centres culturals localitzats sobre el territori i a la posada en valor el patrimoni industrial per a la realització d’activitats culturals.
I ha anunciat: “No tinguen cap dubte que, quan governem, engegarem la Conselleria de Cultura pròpia”.

El candidat ha asseverat que “la cultura ha de ser un dels pilars bàsics per a desbordar el Botànic”.

Per la seua banda, Rosa Pérez Garijo ha insistit que “la cultura és un servici públic i la seua mesura ha de ser la de la rendibilitat social, per a fer una ciutadania crítica” i ha sintetitzat el programa en huit punts, entre els quals ha citat l'”equilibri entre disciplines, un recolzament a l’autoria valencià, la creació i fidelització de públic i garantir les produccions valencianes en les sales de cinema”.

Igualment, ha apostat per centres públics de producció i exhibició, incentivar els festivals i promoure la cultura en els centres educatius.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 1 =

Informacion coronavirus