25n
25N
25N

Menys cotxes i més zona verda en el Passeig de l'Albereda

Ribó no advoca per l’eliminació de l’aparcament, sinó per la seua reubicació

Menys cotxes i més zona verda en el Passeig de l'Albereda
10/10/2018 -

La setmana passada es coneixien els resultats del procés participatiu de DecidimVLC que, en aquesta ocasió, comptaven amb un pressupost de vuit milions d’euros per a repartir entre els diferents projectes que, tant les Juntes de Districte, com a veïns particulars, van proposar, amb l’únic objectiu de millorar la qualitat de vida de la ciutadania, així com crear una ciutat molt més amable.

Un total de 103 propostes van passar a la fase final on esperaven rebre el major nombre de vots possible per a assegurar-se l’execució del projecte. La cultura, amb la creació de biblioteques o una pèrgola per a actuacions, o la mobilitat sostenible, amb la creació de diferents carrils bici, van ser alguns dels àmbits que més van destacar en el procés de DecidimVLC 2018.

No obstant això, una de les iniciatives que més ha cridat l’atenció, i que compta amb un total de 266 vots, ha sigut la reforma del Passeig de l’Albereda, entre el Pont d’Aragó i el Pont del Reial. Amb un cost estimat de 234.385 euros, la proposta planteja l’eliminació dels aparcaments en la part central, incrementar les zones verdes i la zona per als vianants, així com la construcció d’un carril bici, ja que es disposa d’espai suficient per a la seua construcció.

Els motius? En l’actualitat, aquest tram s’ha convertit en un gran aparcament per a la ciutat de València. Així, i d’acord amb la proposta, cada dia transiten milers de vehicles per aquest tram, generant no solament un excés de soroll i la deterioració de la calçada, sinó també una degradació de l’entorn històric d’aquest passeig. En aquest sentit, i amb l’objectiu de pacificar la zona i retornar aquest espai al vianant, s’ha impulsat una iniciativa que ha comptat amb el suport de la ciutadania.

Aquest tram del Passeig de l’Albereda disposa de tres carrils per sentit, i zones d’aparcament tant en els laterals de la calçada, com és la seua part central. L’Alcalde de València, Joan Ribó, després de ser preguntat sobre aquest tema, va assegurar que està d’acord a “dignificar el Passeig de l’Albereda i millorar l’aparcament central”. D’aquesta manera, Ribó ha explicat que “es tracta d’una zona d’aparcaments per a tots els veïns que vénen del nord cap al centre de la ciutat, però l’Albereda es mereix millorar. No dic que s’haja d’eliminar, potser es pot posar en un altre costat“.

De moment, encara caldrà estudiar el projecte i analitzar tots els pros i els contres, abans d’abordar un projecte d’aquesta envergadura. “És un passeig molt important per a la ciutat i, històricament, és clau. Hi ha possibilitats d’avançar en una gran Albereda, que siga una mica millor del qual és”, per la qual cosa és imprescindible estudiar el projecte i les seues possibilitats, ha assenyalat Ribó.

El següent pas per a avançar en les propostes de DecidmVLC serà aprovar els pressupostos de 2019, i que cada regidoria reba els projectes que els corresponguen per a posar-se a treballar a executar totes les iniciatives aprovades en uns pressupostos participatius que han vingut per a quedar-se.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − 4 =

caixaontinyent
paterna