25n
Orgull
Orgull

Prop de 5.000 professionals d'infermeria de la sanitat privada ja poden acreditar-se per a la prescripció de medicaments

Sanitat ha habilitat en la pàgina web un tràmit electrònic perquè el personal d’infermeria de la privada puga sol·licitar aquesta acreditació

Prop de 5.000 professionals d'infermeria de la sanitat privada ja poden acreditar-se per a la prescripció de medicaments
04/05/2021 -

Prop de 5.000 professionals d’infermeria dels centres sanitaris privats ja poden sol·licitar a la Conselleria de Sanitat l’acreditació per a la indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments i productes sanitaris d’ús humà.

Aquest procediment se suma al que ja estava habilitat per als infermers i infermeres que exerceixen la seua professió en els centres públics de la Conselleria Sanitat, que actualment són més de 28.000 professionals i que reben la seua acreditació de manera automàtica quan aconsegueixen els requisits establits pel Decret 145/2020.

Com recull el Decret, poden sol·licitar l’acreditació aquells infermers/as que compten almenys amb un any d’experiència professional. A més, la Conselleria de Sanitat està preparant un curs per a acreditar a aquells professionals que encara no acumulen aqueixos 122 mesos d’experiència laboral.

Per a sol·licitar aquesta acreditació, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha habilitat en la seua pàgina web (consultar ací), un tràmit electrònic, que està actiu des del dilluns 3 de maig. Aquest tràmit es troba en la pestanya de Recursos Humans en l’apartat ‘Acreditació Infermeria’.

Dispensació de medicaments i productes sanitaris

La indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments i productes sanitaris pels infermers i infermeres, permet que aquests professionals, en ple desenvolupament de les seues competències, puguen fer ús tant dels medicaments no subjectes a prescripció mèdica, així com d’aquells altres fàrmacs subjectes a prescripció mèdica que es troben protocol·litzats en les Guies publicades pel Ministeri de Sanitat.

Actualment, les infermeres ja poden indicar, usar i autoritzar la dispensació de nombrosos fàrmacs per al tractament i cura de les ferides de tota mena i d’úlceres (úlceres per pressió, vasculars, neoplàsiques) i en breu podran també, de forma protocol·litzada mitjançant les citades Guies, iniciar l’ús, modificar la pauta, prorrogar o suspendre el tractament farmacològic davant determinades situacions de salut, en un treball col·laboratiu i/o complementari amb la finalitat de proporcionar una resposta adequada i eficient a les necessitats de la ciutadania.

L’obtenció i desenvolupament d’aquesta acreditació suposa l’optimització de les competències professionals de les infermeres i infermers i contribueix a millorar els resultats en salut de les persones que atenen, a través d’una atenció sanitària integral, segura, col·laborativa, de qualitat, basada en l’evidència i centrada en la persona.

Sanitat ha iniciat igualment la tramitació de l’acreditació d’ofici per als infermers i infermeres especialistes, procediment que estarà disponible en unes setmanes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 15 =